Zadnji tjedan u mjesecu veljači bio je obilježen različitim kreativnim radionicama, pjesmama, igrama i posjetama udruga osoba s invaliditetom, ustanovama i centrima s područja Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.

U projektnim tjednu pod nazivom „Bartimej“ kojeg organiziraju Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije, međunarodna udruga “socioMovens” sastavnica Socijalnog instituta Kommende Dortmund i II. Gimnazije Varaždin sudjelovali su polaznici udruge Kokotiček Luka Vukelić i Toni Marciuš.
Cilj projekta „Bartimej“ je senzibilizacija mladih za rad u različitim udrugama u kojima su članovi osobe s invaliditetom i djeca s teškoćama, rušenje barijera, predrasuda i mijenjanje stavova prema osobama s invaliditetom. Kroz te dane Toni i Luka zajedno s gimnazijalcima, gostima iz Ukrajine i Njemačke susreli su različite osobe s invaliditetom, te su se kroz rad i druženje upoznali s izazovima s kojima se osobe susreću. Projektni tjedan završio je misnim slavljem kojeg je predvodio novi Varaždinski biskup Božo Radoš i podjelom certifikata u Caritasu.

Ivana Peček