Učenici sedmih razreda već četvrtu godinu za redom nastavljaju suradnju sa paralelnim razredima iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Koprivnica.

U četvrtak 25. veljače 2021. učenici iz Koprivnice i učenici iz Varaždina održali su online susret. Nakon kraćeg predstavljanja i podsjećanja imena, razgovarali su o aktivnostima koje trenutno rade u školi. S nestrpljenjem su zaigrali Kahoot kviz koji je pripremila učiteljica Biserka iz Koprivnice. Pitanja u kvizu bila su vezana uz značenje pojedinih podravskih riječi. Najuspješniji je bio Dorijan, učenik 7.a razreda iz Varaždina.

Sedmaši iz Čakovca, na žalost nisu mogli sudjelovati jer su u školi tek popodne. Suradnja s njima nastavlja se razmjenom materijala u Teamsima. Obzirom da je 21. veljače Dan materinskog jezika, a od 6. do 17. ožujka se obilježavaju Dani hrvatskog jezika, učenici pišu i govore iste rečenice, ali na svom materinskom, zavičajnom govoru. Usporedit će rečenice da vide koliko su slični/različiti, odnosno razumiju li jedni druge.

 R. Kos