Simbol Dana osoba sa Down sindromom su šarene čarape. Svjetski dan osoba s Down sindromom prvi puta obilježen je u Singapuru 2006. godine.

 

DSC06376_800x600

I učenici Centra raznim aktivnostima obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom, svatko u svojoj učionici. Učenici OOS sudjelovali su u izradi okvira sa šarenim čarapama. Okvir se nalazi u holu pa svatko tko želi može se fotografirati u “Instagram kutku” koji je osmislila socijalna pedagoginja Centra.

Učenici OOS A 10 i učenici 7.a razreda su zbog poštivanja epidemioloških mjera, održali susret putem ZOOM-a. Na početku su jedni drugima pokazali svoje šarene čarape i mahnuli si nogama. Učenici OOS A 10 otpjevali su pjesmu, a potom su svi zajedno igrali “Mi smo djeca vesela”.

R. Kos

DSC06313_800x600

 

Učenici 6. razreda u petak 19. 3. 2021. obilježili su Svjetski dan osoba s Down sindromom.

Taj dan učenici su na nastavu došli u različitim i šarenim čarapama i na taj način podržali osobe s Down sindromom te razgovarali o jedinstvenosti, različitosti i prihvaćanju.

Učenici su obojili šarene čarape, pročitali priču Moja prijateljica ima Down sindrom i izradili plakat.

B. Maltar

Učenici OOS A 5 također su obukli šarene čarape. Napravili su šarene čarape od kolaža i ukrasili svoja vrata.

DSC06384_800x600

 

Učenici OOS B2 8 ukrasili su svoj pano šarenim čarapama. Sudjelovali su i u bojanju čarapa kojima je ukrašen okvir.

 

U ponedjeljak 22. ožujka obilježili smo Svjetski dan osoba s Down sindromom. U znak podrške obukli smo šarene čarape, poigrali se u učionici te se poslikali u holu škole.

učenici 3. razreda, asistentica Pia i učiteljica Ksenija

 

I učenici OOS A2 7 obilježili su Dan osoba s Down sindromom raznim aktivnostima i tortom.

U vremenu od 23. do 25. 3. učenici su birali najljepši par šarenih čarapa. U izbor su ušli svi koji su obukli dvije različite čarape. Pobjednik je:

DSC06415_800x600