U knjižnici je kao i uvijek bilo vrlo bučno, veselo i živo. Učili smo, ponavljali, istraživali, glumili, plesali i pjevali.

Učenici prvog i drugog razreda i odgojno obrazovne skupine A2-6 uz praščiće Peppu i Georga učili su o recikliranju plastike, stakla i papira.

Slušali smo zabavnu priču, pogledali crtić, bojali smo i rezali. Sat u knjižnici bio je posvećen Danu planeta Zemlje.

Odgojno-obrazovne skupine A2-2, B2-8  i A-9 slušali su priču o dječaku koji je poželio glistu za kućnog ljubimca. Bila je to prava avantura koja za glistu umalo nije tragično završila. Saznali su  da je glista gluha i slijepa, da voli jesti trulo lišće i korijenje, da ne voli previše kiše i da je vrlo korisna životinja.

Učenici odgojno-obrazovne skupine A2-7 slušali su priču o dječaku Franu koji je gotovo stalno bio loše volje i nepristojan prema roditeljima, bratu, učiteljici i prijateljima. Svi su ga izbjegavali, čak i njegova mačka. Bio je usamljen i tužan i događale su mu se mnoge ružne stvari. Zato je odlučio promijeniti svoje ponašanje. Uz mnogo truda dogodila se čudesna promjena.

Učenici prvog i drugog razreda slušali su bajku o strašnom vuku koji je pojeo sedam malih kozlića. Premda se zločesti vuk pokušao sakriti, učenici su ga brzo pronašli na svakoj slici. A kako je samo lagao i kakve je sve glasove proizvodio. Baš je bilo zabavno oponašati vuka koji je jedva hodao zbog prevelikog trbuha.

Četvrti razred i odgojno-obrazovna skupina A-10 zabavili su se uz priču o vuku koji je želio postati umjetnik, ali nije baš bio talentiran. Pokušao je biti slikar, pjesnik, kipar, komičar, glumac.  Sve dok nije shvatio da je oduvijek volio pjevati. A imao je glas kao Elvis Presley. Vuk  je osnovao grupu i postao frontmen Rock vukova. Koncerti su bili toliko uspješni da su sve svjetske novine pisale o tome.  I mi nismo mogli odoljeti pa smo u knjižnici zaplesali rock.

Prvi i drugi razred srednje škole nažalost su lektiru morali obaviti online. Maturanti su imali svoj zadnji sat lektire u knjižnici i u životu uz predivnu poučnu  Puškinovu Bajku o ribaru i ribici.

 Miroslava Vrbanić