Nakon dugo vremena….IZLET!!!
U toj rečenici sadržani su svi osjećaji naših učenika koji su konačno jedan nastavni dan i učionicu zamijenili odlaskom u prirodu, druženjem s prijateljima i upoznavanjem novih, zanimljivih činjenica. Pri spomenu ideje odlaska na izlet, učenici kao i njihovi roditelji nisu skrivali uzbuđenje malim korakom povratka u život kakav je bio prije nešto više od godinu dana.
Tako su 2.lipnja 2021. učenici 1.a i 1.b razreda srednje škole (smjer pomoćni kuhar i slastičar) na nekoliko sati postali fizičari, astronomi, geografi i psiholozi. Pri samoj organizaciji i realizaciji puta nailazili smo na nenadane probleme, no želja učenika i volja da savladamo sve teškoće bili su toliko jaki da nismo odustali. Atmosfera u kombijima od prvog trena bila je vesela, a nastavila se i u samom Parku znanosti. Dočekao nas je Luka koji je s nama obišao cijeli Park znanosti. U vrlo veselom tonu objašnjavao je sve eksponate i u pokuse uključivao svakog učenika. Njima je to bilo posebno zanimljivo jer nisu bili samo promatrači, već aktivni sudionici, a mogli su i rješavati određene tražene problemske situacije.
Naravno da je uz učenje bilo i igre. Najnapetije je bilo u igri „Svemirski nogomet“ gdje su snage odmjerili 1.a uz pomoć prof. Hrvoja i 1.b uz pomoć našeg vozača Darka. Za samo 6 sekundi bolji je bio 1.a.
Nakon što smo vidjeli sve zanimljivosti, krenuli smo put Varaždina uz obećanje da ćemo se vratiti te dogovor da i oni nas posjete u našoj školi.

razrednice Karmela i Tamara