Učenici prvog razreda i odgojno-obrazovnih skupina A-5 i A-8 slušali su priču S. Deredel Rogeon o dječaku Jakovu koji je dobio novu školsku torbu i nestrpljivo je čekao početak nastave. Već prvoga dana u školi je bilo jako zanimljivo i mnogo se toga lijepoga, ali i ružnoga dogodilo. Poslije priče zapjevali smo i zaplesali uz vesele dječje pjesmice.

 

Drugi i treći razred i odgojno-obrazovna skupina A2-8 zabavili su se uz veselu priču R. Mlinarca „Dobro došli u školu!“. Zajedno s dječakom učili smo hrvatski, matematiku, prirodu i društvo, likovni, glazbeni, domaćinstvo i tjelesni. Prisjetili smo se što sve moramo napraviti kada dođemo kući iz škole, navečer prije spavanja i ujutro prije polaska u školu.

 

Polaznici odgojno-obrazovne skupine A-10 uživali su u predivnoj toploj priči N. Manojlović Vračar „Oblak u žutom kaputu“. Jedan je oblak nosio težak kaput na svojim leđima ploveći nebom. Uživao je cijelo ljeto promatrajući dječju igru i veselje. Na jesen je odlučio pokloniti kaput siromašnoj djevojčici premda je znao da će zbog toga prestati postojati.

 

Učenici petog razreda, šestog a i b razreda i odgojno-obrazovnih skupina A1-3, A 1-7, A 2-7 i B2-8 nasmijali su se uz priču D. Walliamsa „Zmija u mojoj školi“ . Nestašna djevojčica na Dan predstavljana kućnih ljubimaca dovela je u školu svoju ljubimicu – zmiju. Bilo je tako zabavno da se činilo da će to biti najbolji dan ikada proveden u školi.  A onda se pojavila grozna ravnateljica škole i sve je krenulo naopako.

 

Sedmi a i b razred kroz mjesec rujan sa svojim učiteljicama čitali su u školi  Družbu Pere Kvržice. U knjižnici smo uz pitanja i odgovore ponovili sadržaj romana kako bismo se pripremili za kviz znanja i   gledanje filma.

IMG_20210928_122846_800x600

 

Učenici osmog razreda u rujnu su čitali knjigu S. Pilić „Sasvim sam popubertetio“. U knjižnici smo razgovarali o djelu, ponovili sadržaj i analizirali likove. Učenici su odabrali jedan dio knjige za koji će u projektu  „Čitaj, kreiraj, pokaži“ uz pomoć učiteljice i knjižničarke napraviti sve što je potrebno za dramatizaciju odabranog ulomka i snimanje videozapisa.

IMG_20211004_090928_450x600

Miroslava Vrbanić