logo EU

Centar Tomislav Špoljar je prvi domaćin partnerima u Erasmus+ projektu Get to know us. Partneri su doputovali iz Austrije, Irske, Njemačke, Sjeverne Irske i Slovenije. U Centru borave pet radnih dana.

Svoj posjet Centru započeli su u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine u popodnevnim satima. Tijekom  prvog dana ravnatelj Centra Marin Vučić predstavio je Centar te je održan radni sastanak na kojem su sudionici dogovarali termine ostalih mobilnosti i raspravljali o aktivnostima.

 

Tijekom drugog dana boravka u Varaždinu partneri su posjetili VI osnovnu školu Varaždin i upoznali rad redovne škole i inkluzije. Razgledali su i Centar, a u popodnevnim satima prošetali su centrom grada uz stručno vodstvo.

 

Treći dan gosti iz partnerskih škola sudjelovali su u radionicama. Radionicu keramike vodila je prof. Gordana Labaš, radionicu sviranja vodila je prof. Nevenka Pandža, a  pekarsku radionicu vodila je kuharica. Sudionici su nakon radionica izmijenili iskustva i kušali varaždinske klipiće koje su ispekli sudionici pekarske radionice.

 

U popodnevnim satima gosti su razgledali stalni postav u Starom gradu, a veče su proveli u Zlatnim goricama te kušali specijalitete našeg kraja.

 

Četvrtog dana partneri su sudjelovali na nastavi u 8. razredu i OOS A 8, OOS A 10, OOS B2 8. Gosti iz Irske podijelili su učenicima narukvice koje su izradili irski učenici. Popodne su posjetili Zagreb.

 

U petak je održan ZOOM sastanak učenika iz škola u Irskoj, Njemačkoj i Centra Tomislav Špoljar. Učenici su se predstavili jedni drugima, svatko je otpjevao jednu pjesmu, a na kraju su svi zajedno odigrali igru “Sajmon kaže”.

ZOOM

 

Nakon ZOOM sastanka gosti iz partnerskih škola održali su radni sastanak na kojem su evaluirali svoj boravak u Hrvatskoj, donijeli zaključke te se uputili svojim kućama.

DSC09028_800x600

R. Kos