Konačno je stigao prosinac, djeci najdraži mjesec u godini kada s veseljem očekujemo  dolazak svetog Nikole i Djeda Božićnjaka. Svi učenici u našoj školi trudili su se biti posebno dobri i marljivi.

Kao i svake godine učenici su imali bezbroj pitanja na koje su tražili odgovore.  Zanimalo ih je hoće li ih u noći osim svetog Nikole posjetiti i krampus, kako krampus izgleda i zašto mu sveti Nikola dozvoljava da plaši djecu,trebaju li očistiti samo čizmice ili mogu na prozor dodati i drugu obuću da dobiju više darova, kako to Djed Božićnjak uspije u jednoj noći posjetiti svu djecu svijeta, koliko je velika njegova vreća s darovima, kako se tako debeli uopće može spustiti kroz dimnjak, koliko vilenjaka radi u djedovoj radionici, ima li ženu ili samo kućne ljubimce… Mnoge odgovore dobili su slušajući priče u školskoj knjižnici.

Prva je na redu bila Sanja Pilić „Jupi, došao nam je sveti Nikola“, a zatim su slijedile priče A. de Petigny o djevojčici Petri koja se pripremala za Božić, R. P. Bremauda o lisičiću Mišku, H. C. Andersena o djevojčici sa šibicama, J. Sykesa o Djedici koji se morao požuriti, N. Taylora o pismu Djedu Mrazu, V. Claisse o Djevojčici Lauri i Djedu Božićnjaku, L. Davida o Petru Mrazu i popisu zločeste djece. Nakon slušanja priča pjevali smo božićne pjesme i plesali.

M. Vrbanić