U vremenu od 28. ožujka do 1. travnja 2022. godine održana je mobilnost u Belfastu, Sjevernoj Irskoj. U mobilnosti su sudjelovali ravnatelj Marin Vučić i profesori Ines van Hoek, Renata Kos i Dejan Pandža.

Prvog radnog dana sudionici iz Centra prijepodne su razgledali Belfast, a popodne su sudjelovali na radnom sastanku koji je održan u Royal Academical Institution. Na sastankuse diskutiralo o ciljevima projekta i do sada provedenim aktivnostima, a gospodin Colm Burns, ravnatelj škole domaćina izložio je plan aktivnosti tijekom boravka u Belfastu.

 

Drugog dana, u utorak 29. ožujka sudionici su boravili u školi domaćina, Thornfield House School. Nakon pozdravnih riječi ravnatelja gospodina Colma Burnsa sudionici su pratili dio nastave u različitim razredima. Nakon ručka Laura Finnegan prikazala je ICANS program za starije učenike “Talk for work”. Brid Tate, logopedinja, prikazala je razvoj socijalnih vještina.

 

U srijedu, 30. ožujka sudionici su prijepodne posjetili muzej Titanic Belfast i saznali mnogo ne samo o gradnji ovog broda već i o povijesti Belfasta.

 

U četvrtak 31. ožujka 2022. sudionici su posjetili Jordanstown School, školu za učenike s oštećenjem vida i za učenike s oštećenjem sluha. Nakon razgleda škole, sudionike je primio Stephen Ross, zamjenik načelnika općinskog vijeća Antrima i Newtownabbeya. Sudionici su razgledali zgradu općinskog vijeća, a potom su u Thornfield House School čuli kako lokalna policija brine o e-sigurnosti mladih.

 

U petak, 1. travnja 2022. sudionici su evaluirali cjelokupni boravak u Belfastu te dogovarali sljedeće korake, ZOOM sastanak i moblilnost u Haide, Njemačka.

DSC01906_800x600