Učenici osmog razreda i ove školske godine nastavljaju suradnju s učenicima paralelnih razreda iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaiciju Podravsko sunce. Tema ovogodišnje suradnje je bioraznolikost gradskih parkova.

Popuštanje mjera uzrokovanih COVID-om 19 omogućilo je susrete uživo. Tako je u petak 6. svibnja 2022. u Varaždin stigao dio Ekipe iz Čakovca. Učenici su prvo razgledali izložbu Erik/a i stalni postav Svijet kukaca, a potom prošetali središtem grada i gradskim parkom.

 

U srijedu, 11. svibnja 2022. ekipa iz Varaždina posjetila je ekipu u Čakovcu. Učenici su zajedno prošetali gradskim parkom. U Perivoju Zrinskih spava zmaj pa su učenici pogledali je li znaj doma. Posjetili su Muzej Međimurja Čakovec i razgledali tradicijsku zbirku u kojoj su mogli čuti dijalekte kojima se govori u Međimurju, slušali su priču o zmaju i osjetili kako se miče tlo kad se zmaj probudi. Učenike su impresionirale voštane lutke vojnika, zatvorenika i vještica. Na kraju boravka u muzeju poigrali su se u igraonici. Nakon razgleda muzeja prošetali su centrom grada, a učenici domaćini bili su turistički vodiči.

 

U četvrtak 12. svibnja 2022. Varaždin je posjetila ekipa iz Koprivnice. Nakon kratkog druženja u školi, učenici su razgledali izložbu “Erik/a – vunasti nosorog” te sudjelovali u radionici iskopavanja kostiju. Nakon toga prošetali su centrom grada i gradskim parkom.

 

U utorak, 31. svibnja 2022. učenici 8. razreda iz Varaždina posjetili su osmaše iz Koprivnice koji su ih dočekali u svojoj školi. Kroz prezentacije su im predstavili svoj park i priču o pčeli za koju nije bilo mjesta na cvijetu. Nakon prezentacija učenici su zajedno prošetali do centra grada, a na svom putu vidjeli su tvornicu Podravka, spomenik poginulim braniteljima i jedan od spomenika biciklu. Prošetali su parkom do Muzeja grada Koprivnice i uz stručno vodstvo razgledali stalni postav muzeja.