Na 13. po redu Državnom  prvenstvu za učenike s intelektualnim teškoćama koje se održalo 15.-17. svibnja 2022. godine u Poreču učenici našeg Centra osvojili su ukupno 12 medalja. Učenici su se natjecali u disciplinama iz atletike i plivanja. Od atletskih disciplina u bacanju kugle za učenice od 3kg naša Leona P. je prvakinja Hrvatske, a u bacanju kugle za učenike od 4 kg imamo isto prvaka Hrvatske Predraga S. koji je ujedno i u skoku u dalj sa zaletom osvojio visoko četvrto mjesto. Na trčanju za djevojke Silvija P. je doprvakinja iz trčanja na 80 metara, a osvojila je i visoko četvrto mjesto na skoku u dalj iz zaleta. Ponosni smo i na dvostrukog doprvaka Sebastijana B. koji se natjecao u trčanju na 400m  te u bacanju loptice u dalj iz zaleta. Naš najmlađi učenik Roberto O. bio je odličan u bacanju loptice u dalj iz zaleta te osvojio 7. mjesto, a iz trčanja na 80metara zauzeo 35. mjesto.

Sreći ovdje nije kraj jer su učenici istovremeno i plivali na bazenima u Rijeci te su i tamo osvojili 7 medalja i to: Najmlađa plivačica Mirna R. je prvakinja Hrvatske na 25m prsno te doprvakinja Hrvatske slobodnim stilom na 25 metara. Nikola K. je prvak Hrvatske na 25m leđno i prvak Hrvatske na 25m slobodno, Andrej M. je u istim disciplinama  kao i Nikola doprvak Hrvatske te osvojio dvije srebrne medalje. Antonio H. je za dječake imao najjaču konkurenciju te je u slobodnom stilu na 25 m osvojio srebro te je i on doprvak Hrvatske.

S razlogom možemo biti ponosni na naše učenike jer od 50 prijavljenih što Centara, Osnovnih ili Srednjih škola po nekoj statistici smo daleko najbolji po osvojenim medaljama. Njihove mentorice Ivanka Jakopec, Natalija Luić i Kristina Kralj kao i svi djelatnici Centra čestitaju učenicima na vrhunskim rezultatima!

Kristina K.