U petak, 21. listopada 2022. učenici Centra prigodnim su radionicama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje.

Nakon što su prva dva sata učenici usvajali nove nastavne sadržaje, prije užine u holu škole bio je blagoslov jela. Vlč.Leonardo blagoslovio je bogato ukrašeni stol raznim pekarskim proizvodima koje su od kuća donijeli naši učenici.

Nakon blagoslova i užine, održale su se kreativne radionice u kojima su učenici sa svojim učiteljima pokazali svoju maštu, ideje, strpljenje…

Radionice imena Pečemo muffine, Uokvirena jesen, Jesen, Slasno pecivo, Oblici od tijesta, Čarolija jeseni, Plodovi jeseni, Jesensko stablo, Slavlje jeseni, Jesenska polja, Glazbena radionica te priča Kako su Dora i Mario spasili hranu, samo su neke od radionica u kojima su učenici dali svoj doprinos u iskazivanju zahvalnosti za sve plodove zemlje.

Radove nastale u radionicama učenici su izložili u holu škole.

Tamara Herjavec Habek

Učenici kombiniranog razrednog odjela 1./4. i učenici 5. razreda sudjelovali su u glazbenoj radionici koju je vodila učiteljica Ksenija. Učenici su najprije s učiteljicom Jasnom razgovarali o tome kako od pšenice nastane kruh, a zatim su naučili pjevati pjesmicu o kruhu uz pratnju na harmonici te i sami zasvirali prigodnim dječjim instrumentima. Pjevajući pjesmicu o kruhu, učenici su flomasterima bojili crteže žita, kruha i peciva. Na kraju su se pecivom i počastili.

Ksenija Kezele