Od 3. listopada do 7. listopada 2022. godine održala se četvrta mobilnost Erasmus+ projekta „Get to know us“.  U mobilnosti su sudjelovali ravnatelj Marin Vučić i profesori Ines van Hoek, Dejan Pandža i Lana Habuš. Mobilnost je održana u Austriji u Beču.

Prvog radnog dana svi su se članovi projekta sastali u školi School Center Quellenstraße. Ravnateljica škole provela je sudionike projekta po prostorima škole i odgovorila na sva postavljena pitanja. Zatim je održan radni sastanak u kojem je voditelj projekta, gospodin Colm Burns, govorio o dosadašnjem napretku projekta i budućim mobilnostima.

 

Drugog dana projekta sudionici su bili podijeljeni u 3 skupine. Skupine su se rotirale kroz 3 vrste aktivnosti koje su provodili profesori u školi School Center Quellenstraße sa učenicima (poligon za motoričke vještine, tehnička radionica i sat glazbenog). Nakon obilaska svih aktivnosti sudionici su diskutirali, razmijenili mišljenja i dojmove povezana s aktivnostima. Kasnije su sudionici projekta prošetali gradom uz turističkog vodiča, a predvečer je u prostorima škole bila organizirana tradicionalna austrijska večer.

 

Treći dan organiziran je posjet gradskoj vijećnici te obilazak vijećnice pod stručnim vodstvom Anite Eichinger. Nakon obilaska vijećnice sudionike je pozdravio i ugostio gospodin Marcus Schober, član parlamenta i direktor Acadamy of Education.

Slika10

Slika9

 

 

Četvrti dan sudionici su bili podijeljeni u 4 skupine. Svaka skupina otišla u posjet jednoj redovnoj školi u kojoj je primijenjena inkluzija učenika u redovne razrede. U redovnim školama organizirano je razgledavanje škole, razgovor s ravnateljem škole i profesorima te promatranje provođenja nastavnih satova u inkluzivnim razredima. Poslijepodne je Markus Rilk održao predavanje o „Inkluziji, različitosti i specijalnom obrazovanju“. Sudionici su predvečer, vođeni profesorima iz School Center Quellenstraße, posjetili jednu od tri moguće lokacije (Kunstchistorisches muzej, Nachmarket i Danube toranj) prema vlastitom odabiru.

 

Posljednji dan mobilnosti sudionici su se sastali u School Center Quellenstraße gdje je održan radni sastanak s ciljem pregleda aktivnosti održanih u Austriji, planiranja budućih aktivnosti i mobilnosti povezanih sa projektom „Get to know us“.

Lana Habuš