Svakoga dana u našoj školskoj knjižnici vrlo je živo i veselo. Slušaju se priče, razgledavaju knjige, gledaju animirani i igrani filmovi, igra se, pjeva i pleše. No ono čemu se učenici ipak najviše vesele su zabavne i poučne priče koje im priča knjižničarka Miroslava.

U rujnu su nas posjetila djeca iz dječjih vrtića iz Varaždina i Sračinca, te su zajedno s našim malim učenicima u knjižnici slušali interaktivnu priču o dječaku Srećku i psu Šarenku i njihovim pustolovinama.

Tijekom rujna i listopada mlađe odgojno-obrazovne skupine i učenici od prvog do sedmog razreda slušali su  priče o školi i čarobnoj jeseni, a u pričama su glavni likovi bili djeca i životinje (vjeverice, medvjedići, kornjača, zec, jež, psić, miš…)

Bile su to priče prema knjigama i slikovnicama: B. Ćopić: Ježeva kućica, Ž. Horvat-Vukelja: Žinko u školi, D. Levy: Lujo u školi, G. Lewis: Najdragocjenija stvar na svijetu, B. Prosenjak: Miš, N. Iveljić: Zečić Bojan svim bojama obojan, J. Moran: Vjeverice i optimizam, L. Barnard: Vjeverica ima puno posla, N. Delvaux: Petra ide u školu, E. Hill: Piko u školi, E. Hill: Piko i kiša, Zašto te volim: Kornjača i zec, Veseli medvjedići u jesen, K. Halužan: Kako su Dora i Mario spasili hranu, S. Pilić: Maša i selo.

Stariji učenici odgojno-obrazovnih skupina i viših razreda osnovne škole slušali su uzbudljive i poput krimića napete priče o djevojčici Anici i prijatelju Jakovu, prema knjigama D. Muck: Anica i sportski dan i Anica i velike brige, te priču o prošlosti Zagreba i zagrebačkoj vještici Barici Cindek.

Učenici srednje škole uživali su u humorističnim pričama o pečenju kolača i ljubavnim dogodovštinama iz pera Z. Krilića, S. Pilić i I. Borovac.

knjižničarka M. Vrbanić