WAI4PWD

Kao partneri projekta „WAI4PwDs-Web Accessibility i druge inicijative u EU za osobe s invaliditetom u pandemijama i drugim kriznim vremenima“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije, programa Europa za građane, mreže Mreža gradova, djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Janja Mitrović, Ines Žukina, Dejan Pandža i Marin Vučić boravili su od 25. do 28. listopada 2022. godine u Sarajevu. Projekt provodi Regionalna razvojna agencija Srem u suradnji s partnerima iz Srbije: Crvenim križem Sremska Mitrovica i Centrom za ekonomsko osnaživanje Roma, te partnerima iz Hrvatske, Bugarske, Češke i BiH.

Cilj projekta je okupiti zemlje partnere EU kako bi razgovarali o dimenziji poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u trenucima pandemije (i nakon nje) kao što je COVID19, ali i drugih kriznih situacija kao što su poplave, potresi i slično. Želja svih partnera je stvoriti nove ideje, umrežavanje i formiraju održivih partnerstava.

Naši domaćini, TMP – Društvo za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica Sarajevo pokazali su kao rade osobe s invaliditetom u njihovom gradu, a gosti predavači objasnili su načine financiranja i zakonske osnove za zapošljavanje. Sve u svemu, prekrasno iskustvo i odlične informacije iz prve ruke.

M. Vučić

 

WAI