Povodom Međunarodnog dana dječjih prava, tj. 33. rođendana vrlo važnog međunarodnog dokumenta – Konvencije o pravima djeteta koja je usvojena i potpisana na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda 20. studenog 1989. godine, naši učenici su se cijeli tjedan, od 17. studenog do 22. studenog, bavili različitim aktivnostima u kojima su učili o svojim pravima.

Tako su nas u četvrtak, 17. studenog, obradovali gosti iz VI. OŠ:  9 prvašića  pod vodstvom svoje razredne učiteljice, Rosane Štrocinger, koja kao autorica udžbenika Građanski odgoj i obrazovanje ima puno znanja o temi dječjih prava. Dio gostiju prisustvovao je radionici naziva „Dječja prava“ koju je osmislila i vodila učiteljica Rosana u našem petom razredu, a dio učenika je s našim 8.A razredom prisustvovalo istoj radionici pod vodstvom socijalne pedagoginje Patricije. Nakon zanimljivih aktivnosti naši petaši i osmaši počastili su svoje goste u školskoj blagovaoni. Ovim putem zahvaljujemo na druženju bistrim prvašićima i njihovoj učiteljici Rosani!

Istu radionicu održala je u utorak, 22. 11. u sklopi INA-e i Ksenija Kezele, voditeljica naših „Malih građana“.

U aktivnosti povodom obilježavanja Dana dječjih prava uključili su se i drugi razredi i odgojno- obrazovne skupine – učenici OOS A2-6 sa svojom učiteljicom Ivanom i pomoćnicom Matejom, OOS A4 s učiteljicom Jelenom i pomoćnicom u nastavi Valentinom, OOS A7 s učiteljicom Janjom i pomoćnicom Jelenom i učenici 7. B i 6. B razreda u vodstvu naše mlade psihologinje Janje, učili su o dječjim pravima uz bojanje slikovitih prikaza dječjih prava iz Konvencije te uz prigodne video uratke (https://www.youtube.com/watch?v=48hZQwwSqVU&t=139s https://www.youtube.com/watch?v=h7V1vjiZZAM).

Hvala svima na suradnji i sudjelovanju!

Patricija Gold