Premda su zimski praznici završili bez ijedne snježne pahulje, povratkom u školu siječanj nas je razveselio laganim snježnim pokrivačem. Vani je jako zahladilo, ali u toploj knjižnici bilo je ugodno slušati raznolike zimske priče. Gledali smo predivne filmove, pjevali, plesali, crtali, rezali, bojali, lijepili i igrali se novim drvenim slagalicama.

Maleni đaci slušali su priče o zečici koja je promrzloj i gladnoj ptičici napravila kućicu, o zečiću koji se zbog svoje sramežljivosti i straha nije družio s prijateljima, te o djevojčici koja je s prijateljima slavila rođendan.

Malo veći đaci slušali su predivnu priču o Prutimiru koji nije bio običan prut, već pravi gospodin koji je imao svoju kuću, ženu i troje vesele djece. Upadajući iz nevolje u nevolju Prutimir je mjesecima putovao sve dalje i dalje od svoje voljene obitelji.

Srednjoškolci su slušali zimske priče Zlatka Krilića, Sanje Pilić i Ivanke Borovac.

Tijekom siječnja nastavili smo s projektom Naša mala knjižnica. U knjižnici su učenici od trećeg do sedmog razreda slušali priču korejske autorice Lilie Lee „Plava patka Lilia“ o neizmjernoj ljubavi između majke i sina. Poslije su sa svojim učiteljicama rješavali zadatke iz kreativnih knjižica, a na satovima likovne kulture nastali su predivni kreativni radovi. O tome više možete pogledati uskoro u sljedećoj objavi novosti iz školske knjižnice.

Miroslava Vrbanić