Nastavili smo s projektom „Naša mala knjižnica“ i obradom knjige „Tisuću ptica“ slovenske književnice A. Peklar. Predivne radove naših učenika prvog, trećeg, četvrtog, petog, šestih i sedmih razreda  i njihovih učiteljica možete pogledati na stranici škole u knjizi koja će uskoro biti objavljena.

Učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda slušali su priču o nestašnoj kravici Šarici koja je plešući gazila po cvijeću na livadi, a svojem je prijatelju kozliću uništila cijeli povrtnjak.  Strpljivi prijatelj kozlić ispričao je kravici kako se treba ponašati u prirodi. Uz njegovu pomoć naučila je čemu služi kompost, kako se pljevi i okopava vrt, kako se sije sjeme i sade presadnice i još mnogo toga korisnoga. I mi smo napunili teglice zemljom, posijali razno sjemenje i sada preostaje samo redovito zalijevati i čekati da biljčice izrastu. Posadili smo i presadnice lijepog cvijeća koje su učenici ponijeli kući.

Učenici nižih razrednih odjela i maleni iz odgojno-obrazovnih skupina slušali su priče o Crvenkapici, strašnom vuku i sedam kozlića i  jednu posebnu priču „Što je bubamara čula“ o pametnoj bubamari koja lukavim planom spašava kravu od lopova. Poslije odslušanih priča zabavljali smo se igranjem uloga.

Veliki učenici odgojno-obrazovnih skupina slušali su predivnu priču „Miš lavljeg srca“ u kojoj malog, krotkog i tihog mišića nitko ne vidi i ne čuje i zbog toga je tužan i usamljen. Shvaća da se mora promijeniti sam ako želi promijeniti svoj život. Skuplja hrabrost i odlazi upitati lava kako se riče. Pouka priče je da se u svakome od nas krije se jedan mali mišić i jedan strašni lav.

knjižničarka Miroslava V.