Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u atletici Pula 2023. i 6. miting u združenoj atletici sudjelovalo je pet učenika našeg Centra. Natjecanje se održalo 15. i 16. svibnja 2023. godine u Puli na stadionu Uljanik. S našim učenicima natjecalo se ukupno 12 ekipa iz cijele Hrvatske. Prvog dana bile su kvalifikacije, a trojici naših učenika bilo je to prvo natjecanje u kojem su sudjelovali te predstavljali naš Centar. Taj prvi dan naši učenici pokazali su uvježbanost, hrabrost i želju za što boljim rezultatom.
Drugi dan vrijeme je bilo izuzetno loše, a staza natopljena vodom te smo uz izmjene pljuskova, grmljavine te jakog vjetra pokušavali dati sve od sebe te pokazati naše kvalitete. Nakon prve trke u kojoj je sudjelovala naša Ana zaustavio nas je pljusak te smo strpljivo čekali nastavak. Nakon štafeta u kojima su sudjelovali Ana i Antonio morali smo prekinuti natjecanje te proglasiti rezultate bacanja vortexa i skoka u dalj s mjesta prema rezultatima kvalifikacija. Naravno, naši učenici su prvi dan bili odlični te su u konačnici osvojili ova mjesta:
Ana Gorički- 80m – 1. mjesto , Ana Gorički i Antonio Hrček – štafeta – 3. mjesto, Barbara Hrženjak – skok u dalj s mjesta – 1. mjesto, Antonio Hrček – skok u dalj s mjesta – 2.mjesto, Emanuel Horvat – skok u dalj s mjesta – 2. mjesto te Teo Pajek – bacanje vortexa – 2. mjesto.
Cijelo vrijeme su ih bodrili i usmjeravali njihovi mentori Hrvoje Žimbrek i Kristina Kralj koji svima čestitaju na zaista zavidnim rezultatima. Dokazali su da upornost i redovito vježbanje daju odlične rezultate.

Kristina Kralj