SLADOLED
sladoled svi
18.6. polaznici Udruge zajedno s profesorima otišli su u šetnju i počastili se sladoledom. U dobrom raspoloženju i dobrom društvu zaključili smo školsku godinu 2012./2013.
Slike možete pogledati OVDJE
 
POSJET SREDNJOJ STRUKOVNOJ ŠKOLI

Polaznici Udruge „Kokotiček“ posjetili su 11.06. 2013. srednju strukovnu školu i vidjeli gdje i što radi njihova nova prijateljica Margareta Geci.

Margareta je pokazala svoju neobičnu učionicu, gdje se održava praktikum učenika. U učionici polaznici su mogli vidjeti različite odjevne predmete koji su rađeni od različitog recikliranog materijala, prekrasne šarene torbe rađene na žutici, oslikane različitim šarenim bojama, te veselu obuću, raznolike konce i lutke modele.

U drugom dijelu našeg posjeta, polaznici Udruge vidjeli su strojeve na kojima se šiva, tkalački stan, te kako nastaju odjevni predmeti, eko torbe, novčanici, zaštitna odjeća, platnene pelene za bebe, male cipelice, privjesci i navlake za stolice u radionici- šivaonici.

Radionica- šivaonica ih je jako razveselila, kao i mali darak, (privjesak za ključeve) kojeg su dobili kao uspomenu. Slike možete vidjeti OVDJE

USUSRET PRAZNICIMA
Polako se bliži kraj školske godine. U Udruzi smo puno radili i puno se družili. Sada je vrijeme odmora.
Polaznici Udruge načinili su svoju malu viziju ljetnog odmora i pokazali svoju kreativnost uz
profesorice Ivanu i Nevenku te dragu prijateljicu Margaretu Geci.
 
Slike možete pogledati OVDJE
 
POSJET NOVOJ ŠKOLI
Polaznici Udruge su 4.6. posjetili novu školu čija se gradnja dovršava. Pratile su ih profesorice Ivana Peček i Karmela Šemiga – Strelec.
Oduševljeni velikim prostorom i puni dojmova nakon više od sat vremena otišli su kućama.
Fotografije možete pogledati OVDJE
 
BILI SMO U ZAGREBU
Polaznici Udruge 21.5. išli su na izlet u Zagreb. Pratila ih je prof. Brigita Novaković. Prvo su posjetili Tehnički muzej  iz kojeg su izašli puni dojmova – vidjeli su brodove, motore, vlakove, podmornice i avion iz 2. svjetskog rata. U Zagrebu su posjetili i uspinjaču kojom su se odvezli do gornjeg grada.
Nakon razgledavanja zagrebačkog centra i njegovih znamenitosti, odvezli su se  do Jezerčice gdje su ručali i malo se osvježili kupanjem u bazenu.
Umorni i zadovoljni u ranijim večernjim satima vratili su se kući.
 
Fotografije možete pogledati OVDJE
 
IMAMO GOSTA
Udruga „Kokotiček“ pokazala je svoje veliko i toplo srce. U srijedu 08.05. otvorila je vratamladoj umjetnici mag. ing. modnog dizajna i tekstila Margareti (Neta) Geci.Margareta je s polaznicima Udruge imala dvije radionice. U prvoj radionici polaznici si izrađivali „Hobotnicu“ mobile od hamer papira, raznih boja,flomastera. U prvoj etapi ukrašavali su hobotnicu različitim elementima, crtama i linijama, te je bojaliraznim šarenim bojama.Kada je bila hobotnica gotova, na njezine krake, objesile su se na crvenoj vuni, šarene ribice.Druga radionica, bila je isto tako zanimljiva kao i prva.U toj radionici Margreta je pokazala svoje umijeće body paintinga, odnosno obojala je lica i ruke polaznika. Ukrašavala ih je različitim elementima i bojama.
 
Slike možete pogledati OVDJE
 
 KREATIVNO
Došao je mjesec svibanj. Taj prekrasan, rascvjetan i bojom oslikan mjesec posvećen je zemaljskim majkama, ali i našoj nebeskoj majci Mariji.Mariju častimo molitvom, pjesmom i cvijećem. Volimo o njoj razgovarati, pjevati, ali je volimo i crtati.Pa su tako polaznici udruge „Kokotiček“  s profesoricom Iavnom Peček načinili plakat s likom majke Marije, zaštitnice svih ljudi.
 
Sliku plakata možete pogledati OVDJE
 
 PJEVANJE  
S profesoricom Nevenkom, polaznici Udruge uče o instrumentima, pjevaju i slušaju glazbu. Posebno vole slušati mjuzikle.
 
 UČENJE UZ PRVI IZBOR
S profesoricama Karmelom i Marinom, polaznici udruge čitaju i prepisuju tekstove iz časopisa Prvi izbor. Uvijek se vesele novom broju koji nas svaki puta sve više oduševljava.
Volimo biti i kreativni. Zajedno smo izradili plakat na temu – Što mi se sviđa u udruzi? Neki od odgovora bili su: “Volim ići u udrugu jer se družim s prijateljima i prijateljicama”, “Volim svirati, pjevati i čitati” .
 
Sliku plakata možete pogledati OVDJE
 
 KERAMIKA
 Svaki ponedjeljak polaznici udruge s profesoricom Gordanom Labaš marljivo rade s glinom usvajajući tehniku izrade keramičarskih   
 predmeta. Od izrade jednostavnijih kuglica do izrade složenijih zdjelica – u svemu sudjeluju s veseljem.
 
Slike možete pogledati OVDJE