U srijedu 29. travnja učenici 6. b i OOS 6 okupili su se u kuhinji kako bi pripremili još jedno jelo i predstavili ga Sloveniji.  Odmah po dolasku u kuhinju “zasukali su rukave” i bacili se na posao. Prvo je trebalo razbiti jaja, dodati sol i brašno te umijesiti tijesto za krpice. Gotovo tijesto učenici su odmah tanjili valjkom i rezali na “krpice”. Taj posao oduzeo je dosta vremena, ali bilo je zabavno. Neki su prvi puta radili domaću tjesteninu. Kad je bio narezan i posljednji komadić tijesta, Milan je očistio i narezao luk te ubacio u veliku posudu. Dok je luk poprimao zlatno-žutu boju, nekolicina spretnijih učenika rezale je zelje. Kad je i zelje završilo u loncu, učenici su kratili vrijeme u razgovoru, igri i gledanju crtića.  Taman u vrijeme ručka krpice sa zeljem našle su se u tanjurima, a da su bile ukusne pokazali su prazni tanjuri i lonci.

R. Kos

Krpice