Slika1

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar jedan je od partnera u projektu koji provodi Regionalna razvojna agencija Srem u suradnji s partnerima iz Srbije: Crvenim križem Sremska Mitrovica i Centrom za ekonomsko osnaživanje Roma, te partnerima iz Hrvatske, Bugarske, Češke i BiH. Ime projekta je:

„WAI4PwDs-Web Accessibility i druge inicijative u EU za osobe s invaliditetom u pandemijama i drugim kriznim vremenima“

A provodi se  uz financijsku potporu Europske unije, programa Europa za građane, mreže Mreža gradova.

Cilj projekta je okupiti zemlje partnere EU kako bi razgovarali o sveukupnoj, ali i europskoj dimenziji poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u trenucima pandemije kao što je COVID19, ali i drugih kriznih situacija kao što su poplave, potresi i slično. Želimo stvoriti nove ideje, umrežiti se i  formiraju održiva partnerstva.

Konkretno, razgovori će biti usmjereni na pitanja pristupačnosti u svim oblicima: pristup informacijama, javnim informativnim uslugama, pristup lokacijama, zabavi, turističkoj ponudi, edukaciji i slično s ambicijom da se do kraja definira novi smjer suradnje i nove projektne ideje.

Croatia_Example no.2 _WAI 4

Croatia_Example no.1 _WAI 4

Mrežna stranica projekta

Letak WAI 4PwDs
Wai4PwDs_Official project summary

Završno izvješće

opširnije

Inicijalni sastanak u Rumi

U Rumi je 23.-26. lipnja 2021. održan inicijalni sastanak članova projekta Web Accessibility and other initiatives for persons with disabilities in EU in pandemic and other crisis times – WAI4PwDs.
opširnije

Sastanak u Varaždinu

U razdoblju od 26. do 28. travnja 2022. Fakultet organizacije i informatike te COO Tomislav Špoljar domaćini su sastanka svih sudionika projekta.
opširnije

WAI4PwDs_VŽ_Meeting_Agenda

Sastanak u Bugarskoj

U Razlogu (Bugarska) je 08.-10. rujna 2021. održan sastanak članova projekta Web Accessibility and other initiatives for persons with disabilities in EU in pandemic and other crisis times – WAI4PwDs.
opširnije

Putovanje u Prag od 14. do 16. lipnja

I dalje aktivno nastavljamo s projektom u sklopu programa Europa za građane čija je svrha poticanje na promišljanje zajedničke povijesti i razvoj aktivnog europskog građanstva.
opširnije

Sastanak u Sarajevu

Kao partneri projekta „WAI4PwDs-Web Accessibility i druge inicijative u EU za osobe s invaliditetom u pandemijama i drugim kriznim vremenima“ koji se provodi uz financijsku potporu Europske unije, programa Europa za građane, mreže Mreža gradova, djelatnici Centra za odgoj i obrazovanje Janja Mitrović, Ines Žukina, Dejan Pandža i Marin Vučić boravili su od 25. do 28. listopada 2022. godine u Sarajevu
opširnije

Završna konferencija u Rumi, 27. 2. – 1. 3. 2023.

U prekrasnom okruženju hotela Borkovac u Rumi održana je završna konferencija međunarodnog projekta „ Web Accessibility and other Initiatives in EU for Persons with Disabilities in Pandemics and other Crisis Times WAI4PwDs.
opširnije

logo