Slika1

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar jedan je od partnera u projektu koji provodi Regionalna razvojna agencija Srem u suradnji s partnerima iz Srbije: Crvenim križem Sremska Mitrovica i Centrom za ekonomsko osnaživanje Roma, te partnerima iz Hrvatske, Bugarske, Češke i BiH. Ime projekta je:

„WAI4PwDs-Web Accessibility i druge inicijative u EU za osobe s invaliditetom u pandemijama i drugim kriznim vremenima“

A provodi se  uz financijsku potporu Europske unije, programa Europa za građane, mreže Mreža gradova.

Cilj projekta je okupiti zemlje partnere EU kako bi razgovarali o sveukupnoj, ali i europskoj dimenziji poteškoća s kojima se osobe s invaliditetom suočavaju u trenucima pandemije kao što je COVID19, ali i drugih kriznih situacija kao što su poplave, potresi i slično. Želimo stvoriti nove ideje, umrežiti se i  formiraju održiva partnerstva.

Konkretno, razgovori će biti usmjereni na pitanja pristupačnosti u svim oblicima: pristup informacijama, javnim informativnim uslugama, pristup lokacijama, zabavi, turističkoj ponudi, edukaciji i slično s ambicijom da se do kraja definira novi smjer suradnje i nove projektne ideje.

 

Letak WAI 4PwDs

 

U razdoblju od 26. do 28. travnja 2022. Fakultet organizacije i informatike te COO Tomislav Špoljar domaćini su sastanka svih sudionika projekta.. opširnije

WAI4PwDs_VŽ_Meeting_Agenda

 

Završna konferencija u Rumi, 27. 2. – 1. 3. 2023.

opširnije