Doc.dr.sc. Zlatko Bukvić – dobitnik godišnje nagrade “Prof. Tomislav Špoljar”

U hotelu Olympia u Vodicama održana je konferencija Saveza edukacijskih rehabilitaotra Hrvatske od 19. do 22. travnja 2022. godine. Na konferenciji se okupilo 215 sudionika. Dio sudionika pratio je konferenciju uživo u Vodicama, a dio sudionika preko YouTube kanala.

U utorak 19.4. 2022. godine, prvog dana konferencije održana je svečanost uručenja nagrade “Prof. Tomislav Špoljar”. Ovu nagradu dodjeljuje Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske za izuzetne doprinose u rezvoju edukacijsko-rehabilitacijske teorije i prakse te aktivno učešće u realizaciji programskih zadataka Saveza. Nagrada se dodjeljuje u kategoriji godišnja nagrada i nagrada za životno djelo. Dobitnik godišnje nagrade “Prof. Tomislav Špoljar” za 2021. godinu je doc.dr.sc. Zlatko Bukvić, pedagog Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Izuzetno smo ponosni na kolegu i nadamo se da će jednog dana dobiti nagradu za životno djelo.

Doc.dr.sc. Zlatko Bukvić održao je plenarno predavanje “Izazovi i perspektive edukacijske rehabilitacije u infrastrukturnim aspektima socijalne uključenosti”, a na kraju izlaganja predstavio je monografiju “Tragovima prošlosti: povijest strukovnog udruživanja edukacijskih rehabilitatora u Hrvatskoj”. Autori su dr.sc. Nenad Bukvić i doc.dr.sc. Zlatko Bukvić, a nakladnik je Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora.

R. Kos

Slika1

 

Promoviranje u zvanje

U petak 31. siječnja 2020. godine održana je svečana promocija odgojno-obrazovnih djelatnika u zvanje mentora i savjetnika. Svečanost je po prvi puta održana u Hrvatskom državnom arhivu na Marulićevom trgu u Zagrebu. Uvodni govor održao je domaćin dr.sc. Dinko Čutura ravnatelj Hrvatskog državnog arhiva. Odluke o napredovanju u zvanje uručile su Lidija Kralj, prof. pomoćnica ministrice znanosti i obrazovanja i dr.sc. Dubravka Brezak Stamać, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje. Među 367 promoviranih našli su se i djelatnici našeg Centra Emina Ahmetović koja je promovirana u zvanje mentora te dr.sc. Zlatko Bukvić i Renata Kos koji su promovirani u zvanje savjetnika.
Svečanu promociju glazbenim nastupima uveličali su operni umjetnik Davor Radić, solist Opere Hrvatskog narodnog kazališta, izvedbom Himne Republike Hrvatske i red. prof. art. Ljubomir Gašparović  koji je na glasoviru izveo III. stavak Sonate „Oluja“ i I. stavak Sonate „Mjesečina“ Ludwiga van Beethovena.

R.Kos

trojac

Uoči Svjetskog dana učitelja 4. listopada 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika. Među 608 promoviranih djelatnika bila je i djelatnica Centra Kristina Kralj. Odluku o napredovanju u zvanje mentora uručila joj je ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje dr.sc. Dubravka Brezak Stamać. Svečanosti su svojim nastupom doprinijeli učenici Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba i djevojački pjevački zbor I. gimnazije iz Zagreba.

Čestitke kolegici Kristini!

 

U petak 26. travnja 2019. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana je svečana promocija odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika. Svečanom promocijom Agencija za odgoj i obrazovanje i Ministarstvo znanosti i obrazovanja žele nagraditi najbolje u odgojno-obrazovnom sustavu. Na svečanoj promociji
bila je i naša djelatnica Ksenija Kezele koja je ponovno promovirana u zvanje učitelja savjetnika.

Čestitamo!

 

U petak 8. prosinca 2017. u prostoru Nacionalne i sveučilišne biblioteke u Zagrebu održana je svečanost promocije odgojno-obrazovnih radnika u zvanje mentora i savjetnika. Tom prigodom promovirane su kolegice Eva Brlek, Blaženka Maltar i Mia Marčec u zvanje mentora.

Čestitke kolegicama.

R. Kos

received_522784614770197

 

received_10155423890622991

 

13. i 14. listopada 2015. još tri kolegice promovirane su u zvanje učitelja mentora. To su naše logopedice Ivana Klapež, Emili Kuhar i Lidija Vincek, Svečanost promoviranja u zvanje mentora održana je na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Čestitke kolegicama.

 

U petak, 30. siječnja 2015. još dvoje naših djelatnika promovirano je u zvanje učitelja mentora. Svečana promocija održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, a među 327 promoviranih bili su Zlatko Bukvić i Renata Kos u pratnji ravnatelja Marina Vučića. U ime svih promoviranih riječi zahvale izrekla je Marija Berać Jozić, nastavnica solfeggia iz Glazbene škole Pavla Markovca u Zagrebu. Odluke o promoviranju u zvanje mentora promoviranima su uručili Vinko Filipović, ravnatelj AZOO i Sabina Glasovac,  pomoćnica ministra znanosti, obrazovanja i sporta. Svečanost promocije uveličali su učenici Glazbene škole Blagoje Bersa iz Zagreba.

R. Kos

 

Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta organizira 25. travnja 2014. godine u 11 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu svečanu promociju odgojitelja, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji se ponovno biraju u isto zvanje ili napreduju u više zvanje, a koji su prethodno promovirani na svečanoj promociji 28. travnja 2009. godine.

Na ovoj svečanosti bit će i troje djelatnika našeg Centra. Kolegice Ksenija Kezele i Draženka Topol-Vukmirović bit će promovirane u zvanje savjetnika, a kolega Ekrem Ahmić u zvanje mentora.

Čestitke kolegama.

R.Kos

 

28. lipnja 2013. godine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zgrebu održana je svečanost promoviranja odgojitelje, učitelja, nastavnika i stručnih suradnika u zvanje mentora. Odluke o napredovanju uručili su im ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje Vinko Filipović. Svečanosti je nazočila socijalna radnica našeg centra Kata Skok koja je promovirana u znanje mentora, a tom prigodom zahvalila je ministru i ravnatelju AZOO u ime 312 promoviranih.

R. Kos