Podaci

NAZIV:
CENTAR ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE TOMISLAV ŠPOLJAR

ADRESA:
ULICA JURJA KRIŽANIĆA 33

BROJ I NAZIV POŠTE:
42 000 VARAŽDIN

OIB:
72349131925

MB:
03006018

ŽIRO-RAČUN:
2360000-1101741194
Zagrebačka banka Varaždin
IBAN HR7123600001101741194

e-mail:
[email protected]

BROJEVI TELEFONA:
ravnatelj: 042 301-362
tajnica: 042 212-787
računovodstvo: 042 658-451
pedagoginja: 042 301-363
socijalna pedagoginja: 042 658-450 ili 091 6045753
zbornica: 042 301-361

BROJ TELEFAXA:
042 301-360

RAVNATELJ:
Marin Vučić,prof.def.reh;mag.rel.publ.

ZAMJENIK RAVNATELJA:
Patricija Gold

PEDAGOGINJA
Ana Šamarija
[email protected]

SOCIJALNA PEDAGOGINJA
Patricija Gold
[email protected]

TAJNICA:
Kristina Koprek
[email protected]

Poludnevni boravak:
Tanja Šac
[email protected]
099 3689647
042 420281

SLUŽBENIK ZA INFORMIRANJE:
Kristina Koprek
tel 042 212-787
fax 042 301-360
e-mail: [email protected]

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA:
Kristina Koprek
tel 042 212-787
fax 042 301-360
e-mail: [email protected]


Author Archive

Da Vam tijekom ljetnih praznika ne bi bilo dosadno i da ne zaboravite sve što smo u školi radili, pripremile smo Vam ovu vježbenicu.

U njoj možete pronaći ponešto za svakoga. Ima lakših zadataka, ali i onih težih.

Ovdje ćete pronaći zadatke za:

 razvoj fonološke svjesnosti

 pisanje i čitanje

 razumijevanje uputa

 razumijevanje i verbalizaciju prostornih odnosa

 finu motoriku

 širenje vokabulara

 vježbe morfologije

Tu ćete pronaći i neke komunikacijske ploče za poticanje komunikacije i poboljšanje jezičnog razumijevanja.

Želimo Vam dobru zabavu!

Vaše Emili, Mia i Klara

Za preuzimanje vježbenice kliknite ovdje

I ove Korizme učenici i djelatnici našeg Centra pokazali su veliko srce i prikupili mnogo namirnica i higijenskih potrepština za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma. Akciju izrade letka, motiviranja učenika i djelatnika, prikupljanja, sortiranja te naposljetku sam odvoz namirnica vodili su učenici Građanskog odgoja i obrazovanja uz pomoć učiteljica Blaženke, Renate, Tamare te domara Igora. Tako smo još jednom pomogli Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma koja će svoje članove i njihove obitelji usrećiti prigodnim poklon paketima za Uskrs.

Tamara Herjavec Habek

Korisnici radne okupacije i prošle godine su se uključili u akciju Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama. Akcija je trajala od rujna do prosinca 2022. godine.
IMG-25e8e24cdd846a38759a43ee6cbd9d47-V
U tom periodu su korisnici  radne okupacije. prikupljali papir iz raznih ustanova i privrednih subjekata te su ga prema naputcima sortirali, pročišćavali od nečistoća nepoželjnih u procesu recikliranja i skladištili. Sredinom prosinca su djelatnici Reoma grupe došli po papir i odvezli ga na vaganje. Krajem siječnja ove godine su nam javljeni rezultati akcije Zeleni korak u kojoj smo mi prikupili, sortirali te isporučili 11 846 kg papira. S tom kilažom isporučenog papira smo ušli među pet najboljih škola i osvojili smo donaciju od dm-a u iznosu od 1.327,23 eura ili (10.000,00 kuna), a koja nam je svečano uručena 16. 2. 2023. od strane djelatnica dm-a.
Više o samoj akciji možete pročitati ovdje.
Dejan Pandža
IMG-f52e3e844679a3dcb0a51934768fedea-V

Svi laureati

Ove godine grad Varaždin je birao po šezdeseti put sportaša godine, te je tom prigodom svaka škola birala svog sportskog uzora škole. Izbori su bili krajem 2022. godine, a svečano 60. Proglašenje sportaša grada Varaždina te sportskih uzora škola održano je u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, 13. veljače 2023. godine u 18:00 sati.
Izborom svih profesora našeg Centra predložili smo Andreja Marjanovića za našeg sportskog uzora. Andrej je aktivan plivač u PK Vidra te redovito odlazi na treninge i mnogobrojna natjecanja, a za naš Centar nastupao je u 2022. godini na Državnom natjecanju u Poreču te u Tuheljskim Toplicama , a sada se priprema za još jedno Državno natjecanje u Poreču. Ne samo da je odličan plivač, Andrej se u Centru ističe i kao prijatelj koji je spreman svakome pomoći te je pristojan u komunikaciji sa svim djelatnicima Centra. Andreju u ime svih djelatnika Centra čestitam na osvojenoj nagradi te mu želim još mnogo sportskih uspjeha.

Kristina Kralj

1676320340247

Sportski uzori 2022

Učenici, djelatnici i pomoćnici u nastavi ovom pjesmom žele vam blagoslovljen Božić i sretnu novu 2023. godinu.

 

U Varaždinu su 24. studenog 2022. na tri lokacije u gradu postavljene komunikacijske ploče; na igralištu u ulici Hrvatskih branitelja (POS naselje), unutar gradskih bazena te na igralištu Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Potpomognuta komunikacija uključuje upotrebu različitih simbola koja se primjenjuje radi složenih komunikacijskih potreba. Upotrebom simbola, slika ili fotografija ove ploče mogu pomoći u  prevladavanju  prepreka u komunikaciji između pojedinaca koji ne govore ili minimalno govore, i njihovih skrbnika, učitelja i vršnjaka. Djeca koja ne mogu komunicirati govorom imaju jednaka prava da budu uključena u društvo kao i verbalna djeca. Stoga im postavljanje ovakvih komunikacijskih ploča omogućava upravo to – veće šanse za inkluzijom. Na ove tri komunikacijske ploče nalaze se najvažniji simboli kojima dijete dok se igra na tom mjestu može komunicirati ili s vršnjacima ili s roditeljima.

Osim toga, ovakve komunikacijske ploče također promoviraju svjesnost javnosti o osobama koje imaju složene komunikacijske potrebama.

Ove tri komunikacijske ploče izrađene su na inicijativu logopedinja iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar – Emili Kuhar i Mie Marčec te uz pomoć njihovog ravnatelja Marina Vučića te uz podršku Grada Varaždina.  Projekt ne bi bilo moguće realizirati bez vrijedne donacije nesebičnih ljudi iz Zadra – Anke i Nevenka Vranković čiju pomoć su omogućili roditelji učenice Julije Trubelja koja je polaznica Centra.

M. Vučić

U vremenu od 26. do 30. listopada u sklopu projekta ATTEND ravnatelj Centra Tomislav Špoljar te devetnaest ravnateljica i ravnatelja Centara za odgoj i obrazovanje iz cijele Hrvatske posjetili su Grad Reykjavik u sklopu projekta “Podrška ostvarenju jednakih mogućnosti u obrazovanju za učenike s teškoćama u razvoju – ATTEND“. Cilj studijskog posjeta bio je dobiti uvid u prakse i iskustva islandskih partnera, posebice po pitanju adekvatne i učinkovite primjene pomoćnih tehnologija u obrazovnim aktivnostima djece s teškoćama u razvoju. Tijekom studijskog posjetili su Klettaskoli – školu s posebnim programima za djecu s teškoćama, gdje su imali priliku upoznati se s načinom rada s djecom s teškoćama u razvoju te saznati više o pomoćnim tehnologijama koje im pomažu u učenju, omogućavaju lakšu komunikaciju i ostvarivanje boljih odgojno-obrazovnih rezultata. Organiziran je i posjet Hvassaleitisskóli – redovnoj školi koju pohađaju i djeca s poremećajem iz spektra autizma u kojoj je predstavljen model vizualne podrške te rad u malim skupinama i individualni oblik nastavnog rada za ovu skupinu učeniku.

Osim toga, ravnatelji su posjetili Učiteljski fakultet islandskog sveučilišta i Centar za kreativne i obrazovne tehnologije – Mixtura u kojem su se upoznali s modernim tehnologijama i brojnim inovativnim aplikacijama koje unaprjeđuju proces učenja i poučavanja. Dio programa održan je kod islandskog partnera – Grada Reykjavika, gdje su se pobliže upoznali s islandskim obrazovnim sustavom, ali i korištenjem tehnologije u predškolskim ustanovama.

Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije ZIPKA djeluje od 2007. godine i danas okuplja 60-ak udomitelja u Varaždinskoj županiji te udomljenu djecu i mlade. Članovi udruge, na čelu sa predsjednicom i udomiteljicom Nadom Furjan, rade na promicanju, razvitku i unapređenju udomiteljstva za djecu i mlade. Udruga je 15. lipnja 2022. godine u Domu kulture Sračinec uz brojne goste obilježila 15 godina djelovanja.

Više o događaju na poveznici: http://petrijanec.hr/2022/06/15/udruga-zipka-proslavila-15-godina-od-osnivanja/

Pozvani su i predstavnici našeg Centra te su učenici 1., 6.A i 7.A razreda obogatili službeni program svojim izvedbama. Tako su Luka i Marina pod mentorstvom Blaženke Maltar izveli recitaciju „Kišobran i suncobran“, a pod mentorstvom i vodstvom Nevenke Pandže sve prisutne razveselili su Emanuela, Ivan, Luka, Danijela i Marina pjesmom „Visibaba mala“ uz  udaraljke.

Udomitelji i naš Centar u uskoj su vezi i suradnji, naime, zanimljiva je informacija da se trenutno u COO Tomislav Špoljar školuje dvadeset i dvoje udomljene djece i mladih, a u aktivnostima poludnevnog boravka iz udomiteljstva dolazi nam sedam odraslih osoba.

Ovom prilikom zahvaljujemo našim udomiteljima-herojima na neizmjernoj ljubavi i brizi koju pružaju našim učenicima i korisnicima, udruzi Zipka na podršci te organizatorima događaja na pozivu.

Patricija Gold

IMG_20220615_134442_800x600

IMG_20220615_135526_800x600

25. i 26. svibnja 2022. održana je „ATTEND konferencija na naš način“ u Opatiji. Ova konferencija obilježila je početak realizacije obrazovnih aktivnosti na projektu ATTEND u organizaciji Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNET i njihovih partnera u ovom projektu – Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, uz pomoć i stručnost partnera s Islanda: Grada Reykjavik (Odjela za obrazovanje i mlade).  Cilj ovog projekta je opremanje 34 odgojno-obrazovne ustanove u Hrvatskoj, među kojima je i naš Centar, asistivnom tehnologijom koja je od presudne važnosti za djecu s teškoćama u razvoju. Osim opremanja ustanova, vrlo važan cilj projekta je i educiranje i obrazovanje djelatnika ustanova sudionika projekta za korištenje asistivne tehnologije kroz stručnu podršku stručnjaka s FER-a i ERF-a te podizanje svijesti javnosti o važnosti asistivne tehnologije u stvaranju jednakih mogućnostiza djecu s teškoćama u razvoju.

Konferencija je bila vrlo korisna za razmjenu iskustava svih korisnika projekta, projektnih partnera i ustanova nadležnih za provedbu projekta.

Na konferenciji su sudjelovali ravnatelj našeg Centra Marin Vučić te logopedinja Mia Marčec koja je predstavila naš Centar primjerom dobre prakse u korištenju asistvne tehnologije te sudjelovanjem u panel raspravi pod nazivom „Senzibilizacija javnosti i odnosi s roditeljima u kontekstu primjene asistivne tehnologije“.

Nakon ove konferencije sljedeće aktivnosti u projektu odnose se na edukacije i umrežavanje odgojno-obrazovnog osoblja sudionika projekta nizom radionica, online aktivnostima, ali i susretima za razmjenu znanja i iskustava.

Projekt će trajati sve do 30. travnja 2024.

Mia Marčec

IMG-0e32aac8121b016aa9fa968d203be5e6-V[1239]

IMG-3dd4f9172f78433447d82372e3e34ab1-V[1237]

IMG-cec20fcae2849a748d3a4b905a4a348b-V[1238]

U hotelu Olympia u Vodicama održana je konferencija Saveza edukacijskih rehabilitaotra Hrvatske od 19. do 22. travnja 2022. godine. Na konferenciji se okupilo 215 sudionika. Dio sudionika pratio je konferenciju uživo u Vodicama, a dio sudionika preko YouTube kanala.

U utorak 19.4. 2022. godine, prvog dana konferencije održana je svečanost uručenja nagrade “Prof. Tomislav Špoljar”. Ovu nagradu dodjeljuje Savez edukacijskih rehabilitatora Hrvatske za izuzetne doprinose u razvoju edukacijsko-rehabilitacijske teorije i prakse te aktivno učešće u realizaciji programskih zadataka Saveza. Nagrada se dodjeljuje u kategoriji godišnja nagrada i nagrada za životno djelo. Dobitnik godišnje nagrade “Prof. Tomislav Špoljar” za 2021. godinu je doc.dr.sc. Zlatko Bukvić, pedagog Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar. Izuzetno smo ponosni na kolegu i nadamo se da će jednog dana dobiti nagradu za životno djelo.

Doc.dr.sc. Zlatko Bukvić održao je plenarno predavanje “Izazovi i perspektive edukacijske rehabilitacije u infrastrukturnim aspektima socijalne uključenosti”, a na kraju izlaganja predstavio je monografiju “Tragovima prošlosti: povijest strukovnog udruživanja edukacijskih rehabilitatora u Hrvatskoj”. Autori su dr.sc. Nenad Bukvić i doc.dr.sc. Zlatko Bukvić, a nakladnik je Hrvatska komora edukacijskih rehabilitatora.

R. Kos

Slika1

Slika2

Slideshow
July 2024
M T W T F S S
« Jun    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Skip to content