logo_eTw

Učiteljice Renata Kos i Natalija Luić zajedno sa svojim učenicima surađuju sa Osnovnom šolom Roje, Domžale iz Slovenije u projektu Kulinarična predstavitev države/Culinary presentation of the country/Kulinarična prezentacija države. Cilj projekta je predstaviti svoja tradicionalna jela i upoznati tradicionalna jela Slovenije.

Aktivnosti:

1. Mali pekari

S početkom drugog polugodišta učenici PO 5 i PO 7 upustili su  se u novi projekt  i istraživanje što se sve jede u našim krajevima.
opširnije

2. Purica z mlincima

Nastavljajući svoje istraživanje što se jede u našim krajevima učenici  PO 5 i PO 7 saznali su da se  jede purica z mlincima.
opširnije

3. Žganci

Jelo koje se često jede za doručak ili večeru su žganci.
opširnije

4. Zagorski štrukli

Za kraj ovogodišnje sezone pripreme jela naših krajeva opet smo mijesili i valjali.
opširnije

5. Kukuruzna zlevka

Naša eTwinning suradnja s OŠ Roje nastavlja se i u školskoj godini 2014./2015.
opširnije

6. Kisela repa s grahom

U našim krajevima kiseli se razno povrće pa smo u listopadu za naše partnere u Sloveniji pripremali grah i repu.
opširnije

7. Palačinke

U srijedu, 12. studenog učenici 6. b i učenici OOS 6 su nakon velikog odomora preuzeli ulogu kuhara.
opširnije

8. Keksići

U cijelom Centru prevladava blagdansko ozračje.
opširnije

9. Krumpir i čurke

Na stolu naših eTwinnera kao predstavnik tradicionalnog jela našle  su se i krvavice (čurke/devenice) koje je upotpunio krumpir pečen u pećnici.
opširnije

10. Krpice sa zeljem

U srijedu 29. travnja učenici 6. b i OOS 6 okupili su se u kuhinji kako bi pripremili još jedno jelo i predstavili ga Sloveniji.
opširnije

11. Roštiljada

Učenici 6. b, učenici odgojno-obrazovne skupine 6, asistenti i njihove razrednice obilježili su kraj školske godine i zajedničko kuhanje
opširnije

12. Pohani kruh

Učenici 7. b razreda i OOS 8 pripremili su pohani kruh.
opširnije

13. Prežgana juha

U ponedjeljak 29. veljače 2016. učenici 7. b i OOS 8 našli su se u kuhinji.
opširnije

14. Žemljača

Učenici OOS 8 i 7.b našli su se 15. 04. 2016. u kuhinji kako bi pripremili još jedno staro zaboravljeno jelo.
opširnije