Učiteljice Renata Kos i Natalija Luić zajedno sa svojim učenicima surađuju sa Osnovnom šolom Roje, Domžale iz Slovenije u projektu Kulinarična predstavitev države/Culinary presentation of the country/Kulinarična prezentacija države. Cilj projekta je predstaviti svoja tradicionalna jela i upoznati tradicionalna jela Slovenije.
Aktivnosti:
1. Mali pekari
S početkom drugog polugodišta učenici PO 5 i PO 7 upustili su se u novi projekt i istraživanje što se sve jede u našim krajevima.
opširnije
2. Purica z mlincima
Nastavljajući svoje istraživanje što se jede u našim krajevima učenici PO 5 i PO 7 saznali su da se jede purica z mlincima.
opširnije
3. Žganci
Jelo koje se često jede za doručak ili večeru su žganci.
opširnije
4. Zagorski štrukli
Za kraj ovogodišnje sezone pripreme jela naših krajeva opet smo mijesili i valjali.
opširnije
5. Kukuruzna zlevka
Naša eTwinning suradnja s OŠ Roje nastavlja se i u školskoj godini 2014./2015.
opširnije
6. Kisela repa s grahom
U našim krajevima kiseli se razno povrće pa smo u listopadu za naše partnere u Sloveniji pripremali grah i repu.
opširnije
7. Palačinke
U srijedu, 12. studenog učenici 6. b i učenici OOS 6 su nakon velikog odomora preuzeli ulogu kuhara.
opširnije
8. Keksići
U cijelom Centru prevladava blagdansko ozračje.
opširnije
9. Krumpir i čurke
Na stolu naših eTwinnera kao predstavnik tradicionalnog jela našle su se i krvavice (čurke/devenice) koje je upotpunio krumpir pečen u pećnici.
opširnije
10. Krpice sa zeljem
U srijedu 29. travnja učenici 6. b i OOS 6 okupili su se u kuhinji kako bi pripremili još jedno jelo i predstavili ga Sloveniji.
opširnije
11. Roštiljada
Učenici 6. b, učenici odgojno-obrazovne skupine 6, asistenti i njihove razrednice obilježili su kraj školske godine i zajedničko kuhanje
opširnije
12. Pohani kruh
Učenici 7. b razreda i OOS 8 pripremili su pohani kruh.
opširnije
13. Prežgana juha
U ponedjeljak 29. veljače 2016. učenici 7. b i OOS 8 našli su se u kuhinji.
opširnije
14. Žemljača
Učenici OOS 8 i 7.b našli su se 15. 04. 2016. u kuhinji kako bi pripremili još jedno staro zaboravljeno jelo.
opširnije