Svake godine, 2.travnja obilježava se Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Obilježavanjem ovoga dana svake godine želi se skrenuti pozornosti javnosti diljem svijeta na sve veći problem ovoga složenog poremećaja.  Osobe s autizmom i njihove obitelji osjetljiv su dio populacije koji zahtijeva sustavna rješenja, a ovaj dan nastoji poboljšati razumijevanje tog složenog poremećaja.

Slogan ovogodišnjeg Dana svjesnosti o autizmu je „Nova dinamika za autizam”. On pokazuje odlučnost i snagu napora ka boljoj podršci za ljude sa poremećajem iz spektra autizma i njihove obitelji.

U našem Centru ovaj smo dan obilježili simboličnim puštanjem plavih balona u zrak kao podršku svakom pojedincu s poremećajem iz spektra autizma te kasnije uz ples, pjesmu i slatkiše čemu su prisustvovali učenici iz skupina i razreda u kojima su djeca s ovim poremećajem. Također taj dan nije bilo školskog zvona koje smo isključili obzirom da su djeca s poremećajem iz spektra autizma cesto auditivno preosjetljiva pa da im barem taj dan ne smeta glasan zvuk zvona.

Mia Marčec