U utorak, 29. listopada 2019. učenici Centra obilježili su prigodnim radionicama  Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Njima su se pridružili gosti iz III OŠ, učenici 3.b razreda i njihova učiteljica S. Kućar, folkloraši i učiteljica Ivana Fiket Hrg.

Učenici su dva školska sata izrađivali razna peciva od tijesta, plastelina ili papira,  životinje od lišća ili plastelina, plakate o jeseni, slušali priču, igrali se, pjevali … u 18 radionica:

- Izrada peciva,
- Zaigrano pecivo,
- Veseli kruščići,
- Čarobni pekari,
- Boje jeseni,
- Vesela jesen,
- Zagonetna jesen,
- Jesenska čarolija,
- Nepredvidiva jesen,
- Jesen u notama,
- Jesenske košarice,
- Ježići,
- Životinje od lišća,
- Likovna radionica,
- Keramičarska radionica,
- Foto radionica,
- Radionica TZK – igre,
- Priča u knjižnici.

Radove nastale u radionicama učenici su izložili u sportskoj dvorani gdje je održana svečanost. U svečanom dijelu nastupili su učenici 3.b razreda III OŠ izvedbom skladbi “Listopad u gradu” i “Žuta pjesma” te recitacijama “Nad vinogradom sunce i oblaci” i “Kruh”. Folkloraši su se predstavili koreografijom “Klinček stoji pod oblokom” i “Jelica kolce vodila” te recitacijom “Babičin kruh”. Završnu točku svečanosti “Nesla dekla v melin” izveli su polaznici radionice Jesen u notama.

Učenici su u  dvorani izložili pecivo i kruh koji su izradili doma sa svojim mamama, bakama ili tetama, a sve je blagoslovio svećenik Leonardo Šardi. Nakon blagoslova učenici su se počastili i otišli svojim obiteljima na produženi vikend.

R. Kos