erasmuslogo

“Let’s hit the road” počeo je u Varaždinu prvom mobilnošću za učenike i završava četvrtim TPM sastankom. Sastanak je započeo u utorak 26. studenog 2019. prijemom u gradskoj vijećnici. Sudionike projekta primila je zamjenica gradonačelnika Varaždina Sandra Malenica. Nakon prijema sudionici su posjetili Muzej Međimurja u Čakovcu te se upoznali sa starinskim običajima i tradicijom ovog dijela Hrvatske i iskušali “cifrati” licitarsko srce.

U srijedu, 27. studenog 2019. sudionici sastanka boravili su u Centru i vrijedno popunjavali raznu dokumentaciju vezanu uz projekt. Posjetila ih je ekipa VTV-a te snimila prilog o projektu “Let’s hit the road”. Tijekom sastanka predstavljeni su gotovi materijali: Kuharica, Rječnik uobičajenih fraza i Turistički vodič.

Posljednjeg dana sastanka, u četvrtak 28. studenog. 2019. sudionici su obišli grad Varaždin, razgledali Stari grad i Muzej anđela. Nakon završne evaluacije  i dodjele certifikata, sudionici su posjetili vinsku kuću Hažić gdje su kušali tradicijska jela Međimurja i degustirali vina i sokove.