U četvrtak, 6. veljače učenici 8.a i 8.b razreda posjetili su Strojarsku i prometnu školu Varaždin. Iz prirode i tehničkog odgoja uče o kovinama, ali je uskoro  potrebno donijeti odluku i koje zanimanje odabrati. Tako je razgledanje ove škole i njihovih radionica pomoglo učenicima u razumijevanju sadržaja, ali isto tako i da saznaju sve o zanimanju pomoćnog bravara.

Dočekali su nas ljubazni domaćini Tamara Mikulić – voditeljica radionica i ostali djelatnici škole. S puno strpljenja i na zanimljiv način učenicima su najprije demonstrirali obradu metala. Vidjeli smo i gotove metalne proizvode koje oni izrađuju. Vrlo zanimljivo je bilo na demonstraciji postupka lijevanja aluminija. Vidjeli smo cijeli proces – od zagrijavanja i taljenja aluminija do lijevanja i vađenja gotovog proizvoda. Zatim smo vidjeli i autolimarsku radionicu, a voditelj radionice nam je demonstrirao dizanje automobila dizalicom i sam izgled donje strane automobila što je učenicima bilo posebno zanimljivo.

Posjetu smo završili ugodnim druženjem, gdje su domaćini podijelili učenicima prigodne poklone –kape i privjeske.

Zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos u ovoj posjeti i na taj način potaknuli neke od učenika da odaberu možda baš zanimanje pomoćnog bravara.

 Razrednice: Vesna Šmaguc-Labaš i Jasna Koren