Učenici 1.a razreda srednje škole tijekom online nastave putem videopoziva kroz razgovor su ponovili koje su sve žurne službe te njihove brojeve telefona. Razgovarali su u kojim sve slučajevima se zovu žurne službe. Nakon toga smislili su pjesmicu 112 te je svaki učenik naučio jedan dio napamet.

Tamara Herjavec Habek

Broj112

 

Učenici 2. razreda srednje škole naučili su što znači broj 112 te su raspravili zašto je važno uvijek znati taj broj. Nakon toga su zajednički napisali i izrecitirali svoju verziju pjesme 112. Na kraju su je i recitirali te na ponuđenom prilogu tražili gdje sve vide brojeve 112.

Kristina Kralj

 

 

I učenici 7.a i 7.b razreda utvrdili su znaju li koji su to brojevi žurnih službi. Neki učenici znali su samo broj hitne pomoći. Razgovarali su u kojim situacijama treba nazvati neku od žurnih službi. Neki od njih znali su da na broj 112 mogu pozvati policiju, no sada su naučili da na taj broj mogu dobiti bilo koju žurnu službu. Svatko je pročitao dio pjesme koju su osmislili učenici 1.a razreda srednje škole i pokušali su je pjevati u rep verziji. Na listićima su tražili broj 112. Svatko je pokušao osmisliti nastavak pjesme “112 nazvao sam ja”.

R. Kos

 

 

Učenici 6. razreda ponovili su koje žurne službe treba nazvati u izvanrednim situacijama. Učenici su znali na koji broj mogu zvati policiju, vatrogasce i hitnu medicinsku pomoć. Danas su naučili da kada nazovu broj 112 mogu dobiti bilo koju žurnu službu. Recitirali su pjesmicu koju su osmislili zajedno sa svojom učiteljicom da lakše zapamte broj 112. Svakoj žurnoj službi pridružili su njezin broj, a naučili su da na broj 112 mogu nazvati bilo koju žurnu službu. Za kraj su na listiću tražili sakriven broj 112.

B. Maltar