Udruga se održava od ponedjeljka do četvrtka od 14.00 do 17.30 sati

PROJEKT “BARTIMEJ”

Zadnji tjedan u mjesecu veljači bio je obilježen različitim kreativnim radionicama, pjesmama, igrama i posjetama udruga osoba s invaliditetom, ustanovama i centrima s područja Varaždinske biskupije i Zagrebačke nadbiskupije.
Više

U “PRAVOM SMJERU”

Ekipa VTV-a posjetila je našu udrugu i porazgovarala sa članovima i volonterima.
Više

DAN KOKOTIČEKA

U srijedu, 14. 3. 2018. proslavili smo  Dan Kokotičeka.
Više

KOKOTIČEKI NA SNIJEGU

U Svetom Križu Začretje Kokotičeke su ugostili dečki iz Ski kluba Star iz Sv. Križa Začretje.
Više

PROJEKTI UDRUGE

Udruga je sudjelovala u provedbi nekoliko većih projekata.

Više

PROJEKTNI TJEDAN – “ZAJEDNIŠTVO LJUBAVI”

Od 5.veljače do 9.veljače trajao je projektni tjedan pod nazivom “Zajedništvo ljubavi”. Više

PROLJEĆE U STAKLU

Polaznici Udruge jako vole raditi slike u staklu. Uz nadzor i vodstvo prof. Ivane, rezultat je prekrasan. Slike

RAD, ODMOR I REKREACIJA

Polaznici Udruge cijelo vrijeme su marljivi. Osim što su jako kreativni, vole čitati, pisati, računati i bojati. A vole se i rekreirati. Nakon rada, potrebno se i odmoriti. Slike

VESELE MASKE I ŠARENO CVIJEĆE

Igrajući se papirom, polaznici Udruge s volonterima su izradili maske i cvijeće od papira. Slike

DAN UDRUGE

Davne 1959. godine osnovana je Udruga za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u Varaždinskoj županiji. Kasnije je nazivu udruge dodano – Kokotiček. Od tog dana svi polaznici i  volonteri udruge međusobno se, od milja, zovu – Kokotičeki.

16.ožujka odlučili smo obilježiti 58 godina postojanja Udruge. Polaznici su s profesorima volonterima pripremili lijepi program.

Kako je sve izgledalo, pogledajte ovdje

ŽUTI SUNCOKRETI

Iako je vani hladno i zima je tu, mi već sad dozivamo proljeće. Polaznici udruge s prof. Ivanom, volonterkama Antonijom i Paollom napravili su veliku sliku žutih suncokreta od stakla. Nije bilo teško, uz slušanje glazbe i ugodno društvo, sve se može.

Slike

PROJEKT “TEŠKOĆE NISU PREPREKA – SENZIBILIZACIJA MLADIH ZA OSOBE S INVALIDITETOM”

U projektnom tjednu pod nazivom “Teškoće nisu prepreka – senzibilizacija mladih za osobe s invaliditetom”  koji je trajao od 14- 18. 11 2016. sudjelovali su učenici  iz Druge Gimnazije Varaždin, četiri predstavnika socioMovensa iz Dortmunda i polaznici udruge „Kokotiček“ Sanja Črnila, Tamara Tomić i Tonio Marciuš. Projekt je vodila prof. Ivana Peček.

Cilj projekta je bio senzibilizirati mlade za potrebe osoba s invaliditetom, rušenje barijera i mijenjanju stavova prema toj najosjetljivijoj populaciji.

 Srednjoškolci i polaznici udruge uz svoje voditelje Ivanu, Leonarda, Aniku, Sašu, Luiza, Rafaela, Ann- Kristin i Viniciusa u tom projektnom tjednu posjetili su COO Čakovec, Caritasov centar „Antun Bogdan“, Centar Dubrava i specijaliziranu bolnicu „Gornja Bistra“.

Slike

VESELI MAGNETIĆI

Uživali smo u izradi magnetića. Ovi magneti su veseli i posebno vrijedni, baš kao i naši polaznici.

Slike

I KOKOTIČEKI IMAJU LJUBIMCE

Polaznici Udruge vole životinje, a posebno kućne ljubimce. Zato su izrađivali razne likove životinja od kolaž papira i papirnatih tanjura.

Slike

TKO SE BOJI STRAŠILA JOŠ?

Polaznici udruge Kokotiček dobro su se zabavljali kod izrade strašila od papira. Njihova strašila bila su vesela.

Slike

CRVENI KIŠOBRAN

Polaznici Udruge uživali su izrađujući plakat kišobrana koji nas priprema na nadolazeće hladnije vrijeme. A da sve u kasnu jesen ne bilo sivo, kišobran su napravili u crvenoj boji. Nakon rada, opuštali su se na sportskim aktivnostima u dvorani.

Slike