U sklopu projekta Sigurne škole dogovoren je posjet policije 12. i 19. svibnja 2022. godine.  Policijski službenik za prevenciju gosp. Siniša Lah i kontakt- policajac Edvard Matečak našim su učenicima priredili veliko iznenađenje.

Učenike koji su se okupili ispred škole ne znajući što ih očekuje jako su razveselila policijska kola s upaljenim rotirajućim svijetlima i policajac na biciklu. Neki su se i malo uplašili, ali strah je nestao čim su nasmiješeni policajci izašli iz vozila i počeli razgovarati s učenicima.

Policijski službenici pokazali su učenicima policijski automobil i bicikl. Gotovo svi učenici htjeli su se fotografirati u vozilu ili na biciklu.

Gospodin Siniša Lah ispričao je učenicima što radi policija i koja je uloga policije u zajednici.  Rekao je učenicima da se policije ne treba bojati jer nam policajci pomažu kada se nađemo u nekoj nevolji. Pokazao je učenicima lisice kojima vežu nevaljalce, policijsku palicu zvanu „pendrek“ i primopredajnik  učenicima poznat kao „voki-toki“. Učenike je najviše razveselilo kada je policajac upalio policijsku sirenu.  Mnogi učenici poželjeli su se za uspomenu na druženje fotografirati s policajcima.

Bilo nam je lijepo, zanimljivo i korisno, a policajci su nam  obećali da će nas ubrzo opet posjetiti.

Miroslava Vrbanić