Učenici sjajno prikazali duh olimpijade

olimpijski plamen

 

I ove godine naši su učenici obilježili Hrvatski olimpijski dan na zabavan način, prenoseći duh olimpijade i sportskog zajedništva kroz raznolike aktivnosti. Na jedan dan postali su pravi olimpijci te oživjeli svjetlost baklje, olimpijski plamen.

Obilježavanje su započeli učenici 1.-4. razreda osnovne škole prvi sat nošenjem olimpijske baklje od najmanjih sve do najvećih, drugi sat obilježavali su učenici viših razreda osnovne, a peti sat učenici srednje škole. Baklja je simbolizirala prenošenje olimpijske vatre, što je ključni trenutak na svakim Olimpijskim igrama. Zajednički su zapalili olimpijski plamen te se na trenutak mogao osjetiti sam duh olimpijade.

 

Olimpijski krugovi i puzzle

Učenici su pokušali složiti olimpijske krugove od obruča te su se međusobno natjecali u slaganju puzzli. U svemu su im pomagale i bodrile ih njihove učiteljice.

Ove aktivnosti su bile jednake za sve učenike sudionike.

 

 


Igre za svaki uzrast

Igre su bile središnji dio obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana. Učenici od 1. do 4. razreda igrali su “Policajac i lopov” te su nosili balone na štapovima, dok su učenici od 5. do 8. razreda prenosili male loptice iz jednog u drugi obruč, što je poticalo suradnju i timski duh. Srednjoškolci su sudjelovali u nogometu, pokazujući svoje nogometne vještine.

 

Medalje i priznanja za sve

Na kraju događanja, svi učenici su dobili zaslužena priznanja i medalje za svoje aktivno sudjelovanje  u obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana koje im je podijelila voditeljica aktivnosti Kristina Kralj. Najbolji učenici u slaganju krugova i igrama dobili su posebne narukvice kao simbol njihovog uspjeha i truda.

Učenici su još jednom pokazali važnost sportskog duha, timskog rada i zajedništva I danas su učenici prenijeli poruku da je sport ne samo natjecanje, već i prilika za rast, prijateljstvo i zabavu.

Kristina Kralj