Plakat-Mliječna staza

Učenici našeg Centra sudjeluju u aktivnostima Mliječne staze – trčanjem do mentalnog zdravlja mladih koje se održavaju od 15. do 24. rujna 2023. godine. Tako svakodnevno skupljaju korake , a time i kilometre na satovima tjelesne i zdravstvene kulture ili nekim predmetima. Današnja aktivnost je bila zajednička za sve uključene učenike, a učiteljima su se pridružili i ravnatelj škole Marin Vučić, pedagoginja Ana Šamarija te socijalna pedagoginja Patricija Gold, kako bi pružili podršku i dodatno educirali mlade o važnosti skrbi o vlastitom mentalnom zdravlju.

Pripremili smo im različite aktivnosti. Učenici srednje škole te stariji učenici osnovne škole hodali su po ulicama grada te na taj način proširili svijest o mentalnom zdravlju i van učionica, a kada su se vratili u Centar nastavili su aktivnosti raznim igrama u dvorani, koje su prije njih spretno prolazili učenici nižih razreda osnovne škole te nekih odgojno obrazovnih skupina.

Projekt Mliječna staza označava važan korak prema stvaranju svijesti o mentalnom zdravlju među mladima. Na današnjem putu pratili su ih predstavnici UNICEF-a koji su fotografirali i snimali učenike u njihovom angažmanu.

Današnjim danom aktivnosti nisu završene. Učenici će sa svojim učiteljima nastaviti skupljati kilometre do kraja tjedna te na taj način doprinijeti mentalnom zdravlju mladih. Svi sudionici dobili su prekrasne zelene majice da ih prisjećaju na njihovu humanost.

Kristina Kralj