Europski tjedan sporta ove godine se organizira u tjednu od 23. do 29. rujna, a sve je pokrenuto kao odgovor na rezultate istraživanja koji su pokazali kako je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Naš Centar se uključio u obilježavanje raznim sportskim aktivnostima učenika i djelatnika.

Učenici 1. do 8. razreda marljivo su uvježbavali koreografiju plesa u utorak, 26. i četvrtak, 28. rujna te su istu prikazali u petak 29.9. 2023. godine kada je i zatvaranje tjedna. Koreografiju ih je uvježbala naša gošća Anamarija Želimorski Pavić koja je strpljivo pomagala svim učenicima. Na kraju su svi zainteresirani učenici i učitelji otplesali još jednom ples.

svi_797x600

 

U četvrtak, 28. rujna  devet je učenika posjetilo Nogometnu akademiju Lumen te je uz trenera Tomislava Jelenskog imalo priliku uvježbavati elemente te igrati nogomet na umjetnoj travi. Učenike su dopratile učiteljice Tamara Herjavec Habek i Kristina Kralj . Na kraju treninga trener je učenike počastio sokovima i grickalicama. Ovim putem mu se zahvaljujemo.

nogomet

 

Isti dan djelatnici Centra aktivno su obilježili tjedan sporta vježbama na stolici. Tako su nakon napornog dana razgibali i istegnuli svoje tijelo uz pomoć stolice. Vježbe je vodila učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture Centra Kristina Kralj.

stolica_800x600

 

 

Vjerujem da smo brojim aktivnostima pokazali koliko nam je stalo do zdravlja naših učenika te ćemo nastojati i u budućnosti aktivno sudjelovati u sportskim aktivnostima.

Kristina Kralj