Dječji tjedan pun je aktivnosti organiziranih za najmlađe, a koje od 1953. godine, prvi tjedan u listopadu, tradicionalno organiziraju gradovi i općine u kojima djeluju Društva „Naša djeca“ (DND).
I naša se škola uključila u obilježavanje Dječjeg tjedna.
Za početak, u ponedjeljak 02. 10., članovi našeg novoosnovanog Učeničkog vijeća sudjelovali su u svečanom otvorenju Dječjeg tjedna. Tamo su upoznali gradonačelnika Varaždina, dr. sc. Nevena Bosilja te mu hrabro prenijeli poruku da bi željeli više igrala na igralištu, nakon čega je uslijedilo i fotografiranje.
Više o otvorenju možete pronaći na poveznici u nastavku:

https://evarazdin.hr/nasim-krajem/svecano-otvorenje-djecjeg-tjedna-2023-varazdin-405602/

Ostatak tjedna protekao je u raznim aktivnostima posvećenim učenju i prisjećanju na neka dječja prava i obaveza, u sportskim i likovnim aktivnostima, ali i druženju s dragim gostima.
U srijedu, 04. 10., obradovali su nas učiteljica Milena i njeni učenici 1.razreda OŠ Petrijanec s kojima smo u društvu 6., 7.A razreda i OOS B2-8, na zabavan način učili o dječjim pravima, obavezama te razlikama između dječjih želja i prava. Radionice su vodile učiteljica Marina s pomoćnicom Viktorijom, pedagoginja Ana i socijalna pedagoginja Patricija. Učenici 7.b razreda s učiteljicom Renatom i pomoćnicom Marijanom pričali su o dječjim pravima, podsjetili se konvencije te kreirali Drvo dječjih prava. I učenici 2. razreda s učiteljicom Blaženkom proučili su svoja osnovna prava i obaveze.
Već drugi dan, u četvrtak, vježbali smo u društvu Mateja Horvata koji nas je, u organizaciji Grada i DND-a, u jutro razbudio svojim Dječjim fitessom. S obzirom da gibanja nikad dosta, a pogotovo jer je trenutna godina posvećena prevenciji dječje pretilosti, u petak su s tjelesnim aktivnostima i igrama nastavili učenici 3. i 8.B razreda s učiteljicama Ines, Kristinom i pomoćnicom u nastavi Valentinom. Učenici OOS A2, A5, A7 i 1. razreda, uz pomoć učiteljica Jasmine, Mateje, Janje i Darije te pomoćnica Jelene i Ljubice kreativno su se izrazili.

Patricija Gold