„Nogometni san-profesionalni nogometaš na jedan dan“ naziv je projekta koji se provodi u suradnji s nogometnom školom prvoligaša NK Varaždin.

1

Cilj projekta je omogućiti učenicima Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar da iskuse kako je to biti profesionalni nogometaš, da nauče nove nogometne vještine te jačaju sportski duh. Jedan od treninga u sklopu projekta održan je 23.11.2023. godine u dvorani Centra, a vodili su ga treneri Srebrenko Posavec i Matija Kristić.

4

3

Po upoznavanju s trenerima učenici su vježbali kao pravi nogometaši na jednom treningu. Sudjelovali su u različitim vježbama manipulacije loptom, štafetnim igrama te na kraju i ono što najviše vole, a to je sama igra. Treneri su im pokazali osnovne tehnike driblanja, dodavanja, šutiranja i obrane, a također su im dali savjete i pohvale za njihov trud i zalaganje. Učenici su bili oduševljeni trenerima i izrazili su želju da se slični treninzi odvijaju i u budućnosti. Neki od njih su rekli da im je to bio najljepši dan u životu i da su ostvarili svoj nogometni san te se osjećali kao profesionalni nogometaši barem na taj jedan dan.

2_797x600

Voditeljice projekta Tamara Herjavec Habek i Kristina Kralj ponosne su na učenike jer svojim ponašanjem daju pozitivan primjer drugim učenicima Centra kako se treba ponašati tijekom sportskih susreta. Zahvaljujemo trenerima te se veselimo sljedećim treninzima.
Tamara H. H. i Kristina K.

https://youtu.be/BZWT9-yJgPk

https://youtu.be/-ZceadI0wRs