Program #BEACTIVE - final

Dana 30. studenog 2023. godine u Osijeku održana je finalna dodjela nagrada projekta Europski tjedan sporta. BeCroactive nagrada, koju Ministarstvo turizma i sporta uz sufinanciranje Europske komisije dodjeljuje u sklopu Europskog tjedna sporta, dodijeljena je kako bi se prikazali uspješni i inspirativni projekti i pojedinci koji doprinose promociji sporta i tjelesne aktivnosti, te sve dobrobiti koje oni donose. Ova dodjela nagrada inspirirana je #BeActive Awards koje Europska komisija dodjeljuje najistaknutijim projektima i pojedincima koji se posvećuju promociji sporta. Nagrade se dodjeljuju u četiri kategorije: Lokalni heroj, Obrazovanje, Radno mjesto i Međugeneracijska uključenost. Naš Centar je nakon mnogo održanih aktivnosti prijavila u kategoriji Obrazovanje voditeljica i koordinatorica svih sportskih aktivnosti Kristina Kralj. U finalu, osim dvije osnovne škole bio je nominiran i naš Centar. Nakon pozdravnog govora državnog tajnika, gospodina Družak Tomislava, te prikaza primjera dobre prakse Udruge La Bella Vita iz Kutjeva, uslijedilo je svečano proglašenje pobjednika u svakoj kategoriji. Našem Centru je pripala izuzetna čast te smo proglašeni pobjednicima u kategoriji Obrazovanje.

tajnik

Velika mi je bila čast prisustvovati i preuzeti nagradu u ime Centra, jer bez dobro osmišljenih aktivnosti i njihove koordinacije, ne bi bilo ni ove nagrade. Uz veliku plaketu, dobili smo i poklon bonove u vrijednosti 500€ od sponzora Decathlona, koje ćemo iskoristiti za dodatno opremanje naše sportske dvorane i omogućiti učenicima još raznovrsniju nastavu.

pocetak

Ovom nagradom, Centar je pokazao koliko brine o zdravlju i važnosti kretanja svojih učenika, te koliko nam je stalo do njihove uključenosti u društvo. Naravno, ovim putem želim se zahvaliti Anamariji Želimorski Pavić voditeljici Feel Active, koja je nesebično dolazila i održavala plesnu radionicu, Tamari Herjavec Habek, koja je u projekt uključila Jelenski Tomislava voditelja Nogometne akademije Lumen koji je učenicima omogućio trening iz nogometa na terenu s umjetnom travom. Zahvaljujem se i našem ravnatelju Marinu Vučiću, koji me podržava u svakom nastojanju da učenici zavole sport, te svim kolegicama iz Centra koje su se uključile s učenicima, dolazile na probe i treninge, te na taj način podržale sve aktivnosti.

kraj

plaketa

Da nije bilo svih vas, ne bi bilo ni ove zaslužene nagrade!

Kristina Kralj