pano

Ovako uređeni panoi dočekali su učenike u ponedjeljak u holu Centra, a glavni pano krasio je znak olimpijskih igara. Tako su počeli pripreme za utorak 10. rujna 2013. kada su obilježili Hrvatski olimpijski dan (HOD). Svi učenici našeg Centra okupili su se u holu gdje su pokazali što su naučili o olimpijskim igrama i istaknutim varaždinskim sportašima: Emilu Milihramu, Marijanu Mrmiću, Draženu Beseku i Blaženku Lackoviću. Svi spomenuti sportaši, osim B. Lackovića, osobno su se predstavili učenicima pričajući o svojim sportskim uspjesima, a predstavila se i Mihaela Zagoršćak, voditeljica zumbe. Naš poznati rukometaš nije mogao doći, ali je poslao pismo podrške.

gosti

Učenici olimpijci krenuli su iz hola do obližnje sportske dvorane Graberje gdje je održan sportski dio. Prvi su na parket stupili natjecatelji u igri obruči čiji je zadatak bio prenijeti loptice određene boje iz središnjeg obruča u svoj obruč. Ukupno je sudjelovalo 16 igrača, a najbrža je bila Petra Kanjir.

obruči

U isto vrijeme 14 natjecatelja pokazalo je svoju spretnost u prelaženju nogometnog poligona u kojem je trebalo preskočiti (niske) prepone, gurati nogometnu loptu oko štapova i pucati na mali gol. Najspretniji je bio Dražen Petrinjak.

nogomet_poligon

Velik broj učenika okupio se ispred Mihaele Zagoršćak koja ih je podučavala plesnim koracima zumbe. Vrući ritam držao je dio plesača u pokretu cijelo vrijeme boravka u dvorani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gosti nogometaši Dražen Besek i Marijan Mrmić bili su dio nogometnih ekipa. Utakmice su igrale 4 ekipe sastavljene i od učenica i od učenika. U ovim utakmicama pokazalo se da je „važno sudjelovati, a ne pobijediti“, jer su svi bili super i nema najbolje ekipe.

nogomet

nogomet1

I dok su se igrale nogometne utakmice i plesala zumba, mjesto na parketu našli su natjecatelji u košarkaškom poligonu. Njihov zadatak bio je hodati klupicom, voditi košarkašku loptu između štapova i gađati koš. Natjecalo se 19 igrača,a najbolji je bio Valentino Miketek.

košarka_poligon

Umijeće suradnje pokazali su natjecatelji u igri nošenje balona u parovima. Njihov zadatak bio je prijeći određenu udaljenost  pridržavajući balon čelima, bez pomoći ruku. Sudjelovalo je 8 parova, a najbrži su bili Igor i Krešo Horvat.

baloni

Veliko uzbuđenje zavladalo je kada je u dvoranu ušao Emil Milihram noseći kajak/kanu. Demonstrirao je učenicima kako se ulazi u kanu i sjedi u njemu te kako držati veslo. Sjedenje u kanuu su isprobali i učenici s motoričkim oštećenjima.

kanu1

Nakon nogometnih utakmica postavljena je mreža za tenis, a treneri tenisa Marko Dugandžić i Zoran Čubra podučavali su učenike osnovnim udarcima.

tenis

Proglašenje pobjednika održano je u holu Centra. Najboljima u igri nogometni poligon medalje i lovorove vijence uručili su gosti Dražen Besek i Marijan Mrmić, najbolje u košarkaškom poligonu okitila je Mihaela Zagoršćak, dok je Emil Milihram uručio medalje najboljima u igri obruči. Marko Dugandžić i Zoran Čubra dijelili su odličja najboljima u igri nošenje balona u parovima.

pobjednici_nogomet

pobjednici_košarka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

pobjednici_baloni

U znak zahvalnosti gostima su uručene zahvalnice i keramički anđeli koje su izradili naši učenici.

Naši prvoplasirani učenici svoj slavljenički trenutak nisu zalili šampanjcem, već su zajedno s gostima posegnuli za velikim nožem i zajedničkim snagama zarezali u veliku slavljeničku tortu kojom su se osladili svi učenici te tako okončali ovaj značajan dan. Kao uspomena na ovaj dan ostala je kanta puna teniskih loptica te dres koji je darovao Marijan Mrmić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zahvaljujemo svim gostima koji su doprinijeli da Hrvatski olimpijski dan bude obilježen u znaku sporta te donatorima: tvrtki Belaj d.o.o., slastičarnici Šešet, cvjećarnici Dajana, Hotelu Varaždin, trgovini SuperSport, Davoru Hojskom, Zajednici Šprtskih udruga Grada Varaždina, a posebno Emini i Tamari koje su sve organizirale.

R. Kos

Više fotografija pogledajte u galeriji fotografija.