U petak 11. listopada 2013. godine učenici i djelatnici Centra obilježili su Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje suradničkim radom u radionicama. Učenicima je bilo ponuđeno 13 kreativnih radionica.  Krenimo redom.

U radionici suncokreta učenici su uz pomoć voditeljica napravili prekrasne cvijetove lijepeći kukuruzno brašno, heljdu i zeleno obojanu sol.

Suncokret

U radionici izrade košarica od papira izrađivale su se košarice od kartona koje su učenici ukrasili papirnatim trakicama.

Košarice

U radionici šarenilo boja učenici su od slanog tijesta izrezivali modlicama razne ukrase te ih obojili i složili u košaricu koju su izradili polaznici radionice košarica.

Šarenilo

U radionici jesenska igra učenici su napravili ukrase za glavu od lišća i uživali u igri.

Jesenska igra

U pekarskoj radionici radile su se mini pizze i grožđe od dizanog tijesta.

Pekari

U radionici ježek učenici su od papira izradili držač za olovke.

Ježek

U glazbenoj radionici se sviralo i pjevalo o jeseni.

Glazba

U radionici ukrasi od sjemenki učenici su na papirnatu podlogu lijepili razne sjemenke te radili “bombone” ukrašene zrnjem kukuruza.

Sjemenke

U radionici keramike nastali su lijepi veliki grozdovi.

Keramika

U likovnoj radionici učenici su napravili prigodne jesenje ukrase za središnji pano.

Likovni

U radionici pričaonici pričala se priča i pjevalo se o jesenjem voću, a kao rekviziti poslužili su veliki baloni.

Pričaonica

U igraonici su se učenici igrali.

Igraonica

Radionica multimedije obilazila je sve ostale te fotografirala i pripremila prezentaciju za završnu svečanost.

Multimedia

Prije užine svećenik je blagoslovio učenike i jelo, a nakon užine učenici viših razreda su pod vodstvom knjižničarke izveli prigodan igrokaz o tri pekarice. Polaznici glazbene radionice izveli su pjesmu koju su danas marljivo uvježbali, a potom su predstavnici radionica pokazali što su napravili.

Svečanost

No time svečanost nije završila već su se svi preselili u školsku sportsku dvoranu gdje su članice zajednice Cenacolo iz Varaždina prikazale igrokaz o djevojčici Nikolini i ježeku te učile učenike pjesmicu o malom pauku.

Cenacolo

S bombonom u ruci i osmijehom na licu učenici su još jednom bacili pogled na izložene radove i zaputili se svojim kućama.

Izložba

Glavna pekarica bila je naša vjeoučiteljica Ivana.

R. Kos