Zvuči zanimljivo i primamljivo. Druženje je organizirao Muzej seljačkih buna povodom završetka natječaja.

Naime,  povodom obilježavanja 40-te obljetnice memorijalnog kompleksa i Muzeja seljačkih buna u Gornjoj Stubici te 440-te obljetnice Seljačke bune,  Muzej je početkom travnja 2013. raspisao natječaj za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2012./2013.  u sljedećim kategorijama:

1.       Likovni radovi učenica i učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

2.       Literarni radovi učenica i učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,

3.       Likovni radovi učenica i učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

4.       Literarni radovi učenica i učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,

5.       Literarni radovi učenica i učenika srednjih škola,

6.       Foto radovi učenica i učenika srednjih škola,

7.       Literarni i likovni radovi učenica i učenika s posebnim obrazovnim potrebama.

Teme za izradu likovnih radova: Matija Gubec, Gupčev kraj i Spomenik Matiji Gupcu.

Teme za literarne radove:

- od I. do IV. razreda osnovne škole: Pravedno je …

- od V. do VIII. razreda osnovne škole: Ja sam Matija Gubec

- srednje škole: Seljačka buna danas i Postoji li socijalna pravda danas?

Teme fotografskih radova: Ulica/Trg Matije Gupca/Seljačke bune u mome mjestu.

U natječaju su sudjelovali i naši učenici pa su se u subotu 12. listopada odazvali pozivu i zajedno s mentoricama uputili u Stubicu. U kategoriji likovnih radova sudjelovale su učenice Valentina Horvat, Mateja Ignac i Lucija Valjak pod mentorstvom Marijete Keliš, prof. defektolog. Učenica Antonela Nežmahen napisala je literarni rad pod mentorstvom Dragice Kuzman Ahmić, dipl. defektolog. Sve učenice pohvaljene su za svoje radove. Učenici Drago Bušnja, Elena Kliček, Tea Maruševec i Luka Pintarić fotografirali su Trg Matije Gupca  pod mentorstvom Renate Kos, prof. defektolog.

Po dolasku u Stubicu učenici su razgledali stalni postav Muzeja uz stručno vodstvo, a potom se okrijepili sendvičima i sokovima. Nakon okrijepe uputili su se u izložbeni prostor gdje je viša kustosica Vlatka Filipčić Maligec podijelila  priznanja. Nagrađeni i pohvaljeni učenici u kategoriji literarnih radova pročitali su svoje radove pa je tako svoj rad pročitala i naša Antonela, kojoj sve pohvale jer uopće nije imala tremu.

Muzej je u okviru druženja organizirao radionicu stripa koju su vodili književnica Silvija Šesto i Davor Schunk, pisac i dizajner, stručnjak za strip. Gospođa  Šesto pročitala je ulomak svoje knjige Bum Tomica koji je poslužio kao tema za strip. Gospodin Schunk  objasnio je početne korake u izradi stripa, što je to kadar, koji oblik oblačića se koristi za što … U radionici su sudjelovale naše likovne majstorice. Tko zna, možda postanu uspješne u stripu.

Čestitke našim učenicima, a kako je bilo pri Gupcu pogledajte na fotografijama.

R. Kos