Učenici PO 5, PO 7 i PO 8 vole se družiti i surađivati. Što nas je više, to je zabavnije. Druženje je najljepše kad se zabavljamo i učimo. I ove godine zajedno smo obilježili Dan jabuka.

U srijedu 23. listopada smo se svi okupili u učionici domaćinstva. Za početak smo pjevali pjesmicu o jabukama, a tekst popratili pokretima. To nam je odmah bila jutarnja tjelovježba.

pjesmica

Kad smo se razgibali, mogli smo prionuti na posao. Danšnji zadatak je kuhanje kompota, to još nismo radili u školi. Uz pomoć učiteljica ili samostalno uspjeli smo svatko oguliti barem po jednu jabuku. Bilo je jako teško, nož nikako da sluša.

Guljenje

Sljedeća faza – rezanje jabuka na manje komade. To je već bio lak zadatak i obavili smo ga bez pol muke.

rezanje

Napunili smo veliki lonac jabukama. Dok se kompot kuhao i hladio, mi smo užinali, jeli sočne jabuke, gužvali  žuti, ceven i zeleni papir. Ovi “zgužvanci” bile su jabuke kojima smo se gađali i skupljali ih.

zguzvanci

Dočekali smo da se kompot ohladi. Nekima se nije svidjela tekstura kuhanih jabuka pa su zaključili da im to nije fino, a neki su tražili repete. Ostalo je i za drugi dan.

Kompot

Za kraj je ostalo pranje i spremanje. Svatko je oprao i obrisao svoj lončić i žlicu, noževe su ipak prale učiteljice Nekima nije bilo teško očistiti i obrisati sve stolove.

Pranje

U znaku jabuka bio je sat TZK u četvrtak, 24. listopada. Prvo smo otpjevali pjesmicu o jabukama, a onda nam je učiteljica Natalija pokazala kako se sjedećki voziti na “vozičeku” i skupljati  “jabuke”.

Dvorana

Da bi bilo zabavnije, “jabuke” smo skupljali u ležećem položaju.

lezanje

A za kraj,  prava tresavica. Prvo smo u skupinama po četvero držali platno u kojem su bile “jabuke” pa ga dizali i spuštali kako bi dobro protresli “jabuke”. Naravno, isprobali smo to i svi zajedno. Cilj igre je bio da nam “jabuke” ne padnu na pod, ali bilo je zabavnije tresti platno tako dugo dok sve “jabuke” nisu ležale na parketu.

tresavica

Još pod dojmom tresavice uputili smo se  u učionicu PO 8 kako bismo se zasladili kompotom ili svježim jabukama. Mljac….

jabuke

R. Kos