6.studenog 2013., nastava u višoj smjeni započela je u 12:45, no učenici nisu sjeli na stolice u svojim učionicama, već su se okupili u holu škole kako bi pozdravili gosta, vlč.Alexandra Adjimona Djivoeda, župnog vikara u župi sv.Nikole u Varaždinu. Vlč.Alexandre je pozdravio učenike i profesore, a zatim smo svi zajedno pogledali dokumentarni film «Moja lijepa Afrika». Po završetku filma, vlč.Alexandre je ispričao učenicima što se promijenilo u zadnjih nekoliko godina u Beninu – državi u kojoj je on rođen, pričao je o svom školovanju, običajima u Beninu, osjećajima koji su pratili njega i njegovu obitelj kada je odlazio u Hrvatsku. Učenici su zainteresirano slušali o drugačijem načinu života i postavljali pitanja.

Nakon završetka druženja u holu škole, vlč.Alexandar je učenicima prvog razreda srednje škole odgovarao na razna pitanja proizašla sa satova etike i vjeronauka.

Današnjim druženjem učenici su upoznali nekoga tko ima drugačiju boju kože od njih i to ih je toliko oduševilo da su tražili autogram od vlč.Alexandra.

Zahvaljujemo vlč.Alexandru što nas je upoznao sa životom u svom rodnom kraju.

Tamara H.H.