Već drugu godinu za redom učenici Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti posjećuju i daruju naše učenike.  Tako je 11 učenica koje pohađaju gimnazijski ili medicinski program zajedno s prof. Conom Stojšić u društvu našeg  pedagoga zakucalo na vrata učionica u utorak 17. prosinca. Učenice su razgledale našu školu i družile se s učenicima, a potom su im u holu otpjevale nekoliko prigodnih pjesama. Kako bi ovaj trenutak ostao slatka uspomena donijele su punu kutiju finih zdravih kolača koje su ispekle uz pomoć svojih prijatelja u školi. Naša Davorka je u ime svih nas njima poklonila keramičke figurice.

Maruševec2

Prigodne Božićne pjesme odjekivale su holom i u srijedu 18. prosinca kada su se naši učenici pridružili u pjevanju i plesanju gostima iz Medicinske škole Varaždin. Petnaest učenika ove škole  u pratnji psihologinje Danijele Štriga pokazalo nam je kako je teško napisati i dostaviti pismo Djedu Mrazu  koji putuje svijetom. No srećom , njegovi vilenjaci uvijek znaju gdje je, a kad djeca znaju odgovor na pitalicu:

„Torbu ima, poštar nije,
Djetetu se svakom smije.
Kad iz torbe dare dijeli,
Svi su sretni i veseli.“

pojavi se Djed Mraz. Dok je Djedica dijelio bombone i lizalice, njegovi marljivi vilenjaci dijelili su čestitke koje su izradili za naše učenike. Izradili su i jednu veliku čestitku koja će krasiti hol naše škole.

Medicinska

Zahvaljujemo učenicima Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti i učenicima Medicinske škole Varaždin te njihovim voditeljicama što su nam podarili svoje vrijeme i donijeli radost Božića.

R. Kos