Predstavnici Dječjih foruma za prava djeteta svih sedam varaždinskih osnovnih škola i njihovi voditelji u srijedu, 18. 12. 2013.  posjetili su naš Centar. Radosno su ih dočekali učenici 7. razreda i s njima se kreativno družili.

Nakon kratkog osobnog predstavljanja, podijelili su se  u 6 grupa U svakoj su grupi bila dva forumaša i  tri naša učenika. Imali su zanimljiv zadatak; trebalo je izraditi KAKO ONI ZAMIŠLJAJU DA IZGLEDA DOBAR PRIJATELJ. Svaka je grupa trebala izraditi samo jedan dio tijela . Svi su marljivo prionuli izradi što se može vidjeti u našoj foto galeriji. Kad su sve grupe bile gotove, na vratima  igraonice sastavili su „DOBROG PRIJATELJA“ . Poslije su još rekli kakove bi on osobine trebao imati. I tako smo saznali da su dobri prijatelji  veseli, simpatični, dobri, pametni i da se vole družiti.

Predstavnici Dječjih foruma već su nam najavili da žele svaki mjesec pripremiti jedno takvo slično druženje sa nekim novim prijateljima koji bi onda njih posjetili u njihovim školama. Ideja nam se svima činila vrlo lijepa i korisna.

Pošto nam se približava Božić, naši su učenici svojim prijateljima i njihovim voditeljima predali čestitke koje smo pripremili. Na kraju je igraonicom veselo odzvanjala pjesmica  „Zvončići“ koju  smo svi zajedno zapjevali.

Draženka Topol Vukmirović, prof. defektolog