Što radi liječnik? Treba li se bojati odlaska liječniku jer on ima veliku piku? Odgovore na ova pitanje saznali su učenici PO 5, 7 i 8 u četvrtak, 13. 02. u ordinaciji svoje školske liječnice Jasminke. Liječnica i medicinska sestra dočekale su nas s velikim osmijehom na licu i uvele nas u svoje male prostorije. Dio nas je ostao kod sestre, a dio je išao kod liječnice. Svi smo se udobno smjestili na stolice ili krevet i upoznali. Liječnica nam je ispričala što se sve radi na sistematskom pregledu, a potom je onima hrabrijima gledala grlo i zube, slušala kako dišu, pogledala uho.

Lijecnik

 

I mi sami smo rado preuzeli ulogu liječnika pa zasjeli u tapeciranu stolicu, stavili stetoskop u uši i poslušali kako dišu i kako radi srce naših prijatelja, liječnice, učiteljice.

Mi doktori

 

Medicinska sestra Ivančica nas je izmerila koliko smo visoki i podatke upisala u naše zdravstvene kartone.

visina

 

Trebalo je stati na vagu da vidimo koliko smo teški, no Ella ne može sama stajati pa se vagala zajedno s učiteljicom.  Sestra je nekima izmjerila tlak “velikim” tlakomjerom, a za neke je morala iz ormara uzeti onaj za male, tanke ruke.

tlak

 

Na kraju smo vidjeli model zuba na kojem se demonstrira i uči kako pravilno prati zube.

zubi

 

Vrijeme je prohujalo i morali smo se vratiti u školu. Nakon ovakvog boravka u ordinaciji neki su zaključili da odlazak liječniku može biti bezbolan i zabavan, a neki su bili jako prestrašeni i uplakani jer su bili cijepljeni.

R. Kos