U srijedu, 09.04.2014 dječji vrtić Bajka posjetili su učenici PO1a iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar u pratnji prof. Eve Brlek,  te tako razveselili mališane dječjeg vrtića Bajka. Vrtićarci iz odgojnih skupina Žabice,Točkice,Slonići, Lavići, Ježići, Sunčeka i Zvjezdice  su školarce dočekali sa pjesmom i plesom te mnoštvom igara koje su strpljivo za njih pripremali proteklih tjedana. Atmosfera u vrtiću bila je vesela:  pjevale su se pjesme poput „ Kad si sretan“ , „Mi smo djeca vesela“,  plesalo se na Hockey pockey i igrale su se igre „ Čovječe ne ljuti se „ , „ Mlin“  i sl.  Suradnja sa Centrom Tomislav Špoljar nastala je kroz projekt dječjeg vrtića Bajka pod nazivom „ Učimo i poštujmo različitosti „. Djeca s teškoćama u razvoju iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar  na ovaj su način dobila  priliku za integraciju u društvo te socijalnu interakciju što je svakako rezultiralo kvalitetnijom svakodnevnicom.

Koliko je suradnja bila uspješna možemo sami zaključiti iz izjava djece iz vrtića Bajka:

Volim svoje nove prijatelje i oni vole mene , znam to jer smo se jako zagrlili. Htjela bih da ponovno dođu k nama u vrtić – Lana H.

Lijepo smo se igrali a najljepše mi je bilo kada mi je L. dao pusu a ja sam njega zagrlila – Una B.

Sada kada smo se svi upoznali možemo ih naučiti pjesmice koje pjevamo u vrtiću a oni nas mogu naučiti također neke nove igre – Manuela B.

Bilo mi je super kad sam vozio L. u kolicima, smijao se pa sam se i ja s njim smijao. Bas je cool – Deni L.

To što nismo svi isti znači da možemo puno naučiti jedni od drugih pa tako i mi od naših novih prijatelja možemo naučiti jako puno – Mia G.

Na samom kraju djeca iz vrtića zajedno sa svojim tetama, te psihologinjom Biljanom i ravnateljicom Jadrankom Stanković uveselili su učenike PO1a prekrasnim eko vrećicama u kojima se nalazilo mnoštvo poklona koje su učenici ponijeli svojim kućama. Učenicima se posebno svidjela zvečkica koju su djeca izradila, te slikovnica s crtežima.

Zahvaljujemo se dječjem vrtiću Bajka na divnom vremenu koje smo proveli zajedno te što su prepoznali vrijednost ovakvih susreta s ciljem poticanja integracije djece s teškoćama u cjelokupnu društvenu zajednicu.

Eva Brlek