U utorak 29. travnja učenici PO 5, PO 6 i PO 7 su u pratnji svojih razrednica krenuli u goste teti Snježani. Pitate se tko je teta Snježana. Ona je knjižničarka na Odjelu za djecu Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović. Dočekala nas s osmijehom na licu i uputila nas u pravila ponašanja u knjižnici.

IMG_2770_1

 

Teta Snježana provela nas je kroz labirint od polica punih knjiga i slikovnica. Objasnila nam je koja je razlika između slikovnica i knjiga, što je to strip.

IMG_2779_1

 

Uzela je jednu od lijepih sjajnih slikovnica i povela nas u prostor igraonice, stavila je na glavu šešir i ispričala nam priču o jednoj vrlo gladnoj gusjenici.

IMG_2801

 

Priča nas je poučila koje su  faze razvoja jednog leptira, a mi smo ih sve nacrtali zajedničkim snagama.

Crtanje_1

 

Oni koji ne mogu crtati uživali su u pričama koje je čitala Jakovova mama.

IMG_2819_1

 

Gotove crteže pokazali smo teti Snježani. Dio crteža  odlučili smo ponijeti sa sobom u školu, a dio ostaviti njoj. Kad smo sve pospremili, teta Snježana dala nam je razne zanimljive slagalice i umetaljke.

slagalice_1

 

Neke od nas jako je privlačio kut sa kazalištem za lutke pa nam je teta Snježana dala lutkice, a mi smo glumili našim prijateljima koji su posjedali kao prava publika.

IMG_2834_1

 

Nakon predstave i još malo istraživanja polica u ovoj prostoriji, zahvalili smo teti Snježani pjesmom i plesom te se uputili u školu.
Veliko hvala teti Snježani što nas je tako lijepo ugostila.

IMG_2852_1R. Kos