Mjesec svibanj posvećen je Isusovoj majci Mariji, no jedan dan je ipak sačuvan za naše majke. Učenici će izrađivati razne poklone za svoju majku, a na satu vjeronauka učenici PO V i petih razreda odlučili su napraviti posebne čestitke.

Čestitke smo napravili u obliku torbica i uistinu je bilo zabavno čuti što sve mame nose u torbicama. Nakon razgovora o Majčinom danu, prionuli smo na onaj kreativan dio. Čestitke smo izradili od tvrđeg papira, ukrasili raznim šljokicama, perlicama, kamenčićima, a posebnu vještinu, strpljivost i upornost zahtijevao je cvijetić kojeg smo izradili od toaletnog papira i salveta. Učenici se vesele poklonima i s nestrpljenjem iščekuju nedjelju, a što će reći majke, saznat ćemo odmah u ponedjeljak.

Učenici posebnih odjeljenja PO VI i PO X izradili su čestitke za majke povodom Majčinog dana. Kako se na satu vjeronauka vidimo jednom tjedno, morali smo biti veoma brzi i sve napraviti u 45 minuta. Učenici se veselo slagali latice cvijetića, lijepili ih i ponosno čestitke nosili kući da iznenade mame.

Tamara H.H.