Nakon višekratnog odgađanja konačno je došao dan kad smo sjeli u kombi kako bi odradili našu terensku nastavu. I samo što je sunce osušilo jutarnju rosu striček Marijan nas je dovezao na OPG Drožđek. A tamo nas je dočekao striček Leon koji nam je za dobrodošlicu pripremio razne grickalice.

grickice

 

Gladne su i životinje na imanju. Ovaj put smo za njih pripremali stari kruh. Neki komadi su bili već jako suhi, ali uspjeli smo ga usitniti.

kruh

 

Striček Leon je kruhom nahranio perad i kozice. Pokazao nam je gusku koja leži na jajima iz kojih će se za koji dan izleći guščići. Morali smo biti tiho kako ne bi naljutili buduću mamu gusku.

guska

 

Od našeg zadnjeg posjeta imanju pojavile su se prinove: dva psa Maza i Medo, jare (tek mu je tri dana) i nekoliko zečića.

prinove

 

Nakon što smo nahranili životinje i pomazili ih, otišli smo u kuću na “gablec”, a onda se vratili poslu. Svatko je dobio čašu u koju je usuo zemlju i posadio po dva zrna graha. Da ne bi bilo gužve oko tački, dogovorili smo da grah sadi jedan po jedan razred.

Grah_Jasna

 

Grah_Natalija

 

Grah_Renata

 

Striček Leon je pripremio iznenađenje za učiteljice. Donio je lopatu štihaču pa su mislile kako će morati “zaštihati” gredicu vrta, no trebale su samo iz vrta iskopati grm jagoda i posaditi ga u teglu.

jagode

 

Imali smo vremana za nogomet. Nije bilo važno tko je s kim ili protiv koga, već tko će zabiti gol. nogomet

 

I tako smo dobro zagrijani dočekali da striček Leon donese gitaru pa smo  boravak na imanju završili pjesmom. Ova srijeda, 7. svibanj 2014. bila je još jedan lijepi dan u našem školskom životu.

 R. Kos